Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nielen na chrumkanie ale aj výborná prísada do varenia: Tieto ARAŠIDOVÉ RECEPTY sú TOP!

Kuracie mäso v arašidovej omáčke.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Ak ste doteraz považovali arašidy len za chrumkavú pochúťku k televízii, pri týchto receptoch rýchlo zmeníte názor.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte svojim milovaným na fašiangy ŠIŠKY, a to nie hocijaké: POMARANČOVÉ s medom sú TOP!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Vybrali sme pre vás tieto arašidové recepty:

    Pečený losos so šalátom a s arašidovým dresingom

    4 porcie

    300 g lososa ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej na pečenie

    NA ŠALÁT: 1 fenikel ● 8 reďkoviek ● 1 malá červená cibuľa ● 1 šalátová uhorka ● 2 mrkvy ● 1 limeta ● štipka mletého koriandra ● štipka mletého fenikla ● rybacia omáčka ● sójová omáčka ● sezamový olej

    NA ARAŠIDOVÝ DRESING: 4 až 6 PL nesolených arašidov ● 1 ČL miso pasty ● trochu ryžového alebo jablčného octu ● pár kvapiek čili oleja(nemusí byť) ● šťava z 1/2limety ● 4 PL horúcej vody ● malý strúčik cesnaku ● čerstvý koriander na posypanie

    Pripravíme lososa. Plech vymastíme olejom. Osoleného a okoreneného lososa pečieme pri teplote 140 °C približne 8 až 10 minút. Losos by mal byť zvonka upečený a vnútri sýtoružový. Pripravíme šalát. Fenikel, reďkovky, cibuľu, uhorku nakrájame na čo najtenšie plátky, očistenú mrkvu nastrúhame na rezančeky. Šťavu z limety prilejeme k zelenine. Šalát dochutíme mletým koriandrom, feniklom, rybacou a sójovou omáčkou a sezamovým olejom. Premiešame. Zmiešame všetky ingrediencie na arašidový dresing v kuchynskom robote. Ak by zmes bola príliš hustá, pridáme ešte trochu vody.

    Šalát servírujeme na taniere, navrch uložíme kúsky lososa, polejeme arašidovým dresingom a posypeme nasekaným koriandrom.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 10 minút

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Arašidy urobia jedlo veľmi chutné.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.