Reklama

Nielen na chrumkanie ale aj výborná prísada do varenia: Tieto ARAŠIDOVÉ RECEPTY sú TOP!

Chrumkavá zelenina s teplou omáčkou

4 porcie

NA OMÁČKU: 1 ČL červenej pasty karí ● 1 strúčik cesnaku ● 1 šálka mletých nesolených arašidov ● 3/4 šálky kokosového mlieka ● 2 PL hnedého cukru ● 2 PL limetovej šťavy ● 2 PL sójovej omáčky ● 2 ČL rybacej omáčky ● soľ ● olej

NA ŠALÁT: 4 vajcia ● 1 šalát baby gem ● 3 jarné cibuľky ● 1 stopka zeleru ● 1 šalátová uhorka ● za hrsť klíčkov ● 1 upečená cvikla (alebo sterilizovaná) ● 1 šálka koriandra nasekaného nahrubo ● lístky mäty ● 1/3 šálky nesolených pražených arašidov ● 4 šálky teplej uvarenej ryže ● soľ

Pripravíme omáčku. V hrnci zohrejeme olej a opekáme na ňom pastu karí a prelisovaný cesnak, kým sa nerozvoňajú. Pridáme arašidy, kokosové mlieko, cukor, limetovú šťavu, sójovú a rybaciu omáčku. Dochutíme soľou, prípadne cukrom. Do arašidovej omáčky pridáme štvrť šálky vody. Ak je príliš hustá, podľa potreby pridáme viac vody. Zahrievame na strednej teplote, miešame a povaríme asi 5 minút. Udržujeme v teple na miernom ohni a občas premiešame. Vajcia varíme 7 minút, bielky stuhnú a žĺtky budú stále mierne tekuté. Vajcia preložíme do misky s ľadovou vodou a necháme vychladnúť. Ošúpeme a odložíme. Do veľkej misy dáme nakrájaný šalát, jarné cibuľky, stopkový zeler, uhorku bez jadierok, klíčky, cviklu nastrúhanú na slížiky, koriander a mätu. Dochutíme soľou. Navrch dáme podrvené opečené arašidy. Šalát podávame s ryžou a vajcami poliaty arašidovou omáčkou.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 15 minút

Strana

2/4

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.
Reklama