Reklama

Vyskúšajte dokonalé ROZKVITNUTÉ mafiny, lepšie ste ešte nejedli! Hodia sa na party, aj len tak

Orechové mafiny s kvetinkami

Zdroj: shutterstock

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Za oknami to síce na jar ešte úplne nevyzerá, to však neznamená, že sa nemôžeme tešiť z krásy kvietkov už teraz. Tieto farebné dezerty vás presvedčia...

Vybrali sme pre vás tieto recepty na najlepšie jarné mafiny:

Čučoriedkové mafiny s čokoládou

12 kúskov

NA CESTO: 40 ml slnečnicového oleja ● 140 g masla ● 150 g práškového cukru ● 2 vajcia ● 40 g kakaa ● 90 ml horúcej vody ● 150 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● štipka soli

NA KRÉM: 180 g čučoriedkovej marmelády ● 500 g mascarpone ● 1 ČL prášku do pečiva ● 2 stužovače šľahačky ● 250 g krémového tvarohu ● jedlé kvety a čučoriedky na ozdobu

Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na mafiny vyložíme papierovým košíčkami. Nad horúcim vodným kúpeľom rozpustíme maslo s olejom a práškovým cukrom. Kakao zmiešame s horúcou vodou. Do misy rozbijeme vajcia a vyšľaháme na svetlú penu. Pridáme olejovo-maslovú zmes a zľahka zamiešame. Zapracujeme kakao a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou. Nanesieme do papierových košíčkov a pečieme asi 30 až 35 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém dáme všetky ingrediencie okrem čučoriedok a kvetov na ozdobu do misy a šľahačom vyšľaháme dokrémova. Nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na mafiny a ozdobíme čučoriedkami a kvetinami.

Čas prípravy: 25 minút

Čas pečenia: 35 minút

Zdroj: shutterstock

Čučoriedkové mafiny s čokoládou

Citrónové košíčky

12 kúskov

150 g masla ● 150 g krupicového cukru ● 3 vajcia ● 1 citrón ● 150 g hladkej múky ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 75 g zmäknutého masla ● 3 PL práškového cukru ● 250 g smotanového syra typu žervé

Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Maslo s cukrom vyšľaháme na svetlú penu. Z citróna vytlačíme šťavu a nastrúhame kôru. Vajcia vymiešame s citrónovou šťavou a spolu s múkou a práškom do pečiva zapracujeme do masla. Cesto nanesieme do pripravených košíčkov a dáme piecť na 25 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom na svetlú penu. Zapracujeme smotanový syr a nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na mafiny. Posypeme strúhanou citrónovou kôru a ozdobíme plátkami citróna a vetvičkami mäty.

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 25 minút

Zdroj: shutterstock

Citrónové košíčky

Náš podcast o jedle a zdraví poznáte?

Viac receptov na jarné mafiny nájdete na ďalšej strane...

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.