Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Takto ste SLANINU ešte nejedli! Vyskúšajte naše recepty, nebudete sa ich vedieť dojesť

SÝTY ŠALÁT SO ZEMIAKMI

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Dobre vyúdená slaninka to je lahôdka už sama o sebe. V našich receptoch hrá hlavnú úlohu a veruže je to riadna pecka. Mňam.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máme pre vás TIP na rýchlu a chutnú večeru: TVAROHOVÝ KIŠ so SLANINKOU je TOP!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Vybrali sme pre vás tieto slaninové recepty:

    Anketa

    Hlavná téma článku je o receptoch so slaninou. Ako často zaradíte slaninové pokrmy do svojho jedálnička?

    Hlasovanie bolo ukončené

    KURACÍ SENDVIČ SO SLANINOU

    4 porcie

    2 rezne kuracích pŕs ● 60 g hladkej múky ● 1 ČL sušenej cibule ● 1 ČL sušeného cesnaku ● 1 ČL žitavskej mletej papriky ● soľ ● korenie ● 3 PL nasekanej petržlenovej vňate ● 8 tenkých plátkov slaniny ● 1 cibuľa ● 4 vajíčka ● 8 plátkov kváskového chleba ● 100 g parmezánu

    NA DRESING: 3 PL jogurtu ● 1 PL hrubozrnnej horčice ● 1 strúčik cesnaku ● štipka cukru ● 2 PL parmezánu ● soľ ● korenie ● listy zeleného šalátu

    Kuracie prsia pozdĺžne prekrojíme na polovice. V miske zmiešame múku s cibuľou, cesnakom, paprikou, so soľou, s korením a petržlenovou vňaťou. Kuracie prsia dobre obalíme v tejto zmesi a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme 20 až 25 minút. Slaninu opečieme na veľkej nepriľnavej panvici dozlatista a vyberieme. Na zvyšnom výpeku osmažíme cibuľu. V inej panvici pripravíme z vajec volské oká. V miske zmiešame dresing, pridáme šalátové listy a dobre premiešame. Z plátkov chleba urobíme hrianky a ešte teplé ich posypeme nastrúhaným parmezánom. Na spodný krajec chleba položíme šalátové listy obalené dresingom, uložíme kurací plátok, pridáme osmaženú cibuľu, volské oko, listy petržlenovej vňate a prikryjeme druhým krajcom chleba. Môžeme ešte posypať parmezánom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 25 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    KURACÍ SENDVIČ SO SLANINOU

    BAGETA SO ŠPARGĽOU

    4 porcie

    2 viazaničky špargle ● 1 PL olivového oleja ● 3 strúčiky cesnaku ● 1 biocitrón ● 4 tenké plátky slaniny ● 4 vajcia ● bageta ● syr pecorino ● soľ ● korenie

    Špargľu umyjeme, odrežeme drevnaté konce a vhodíme do vriacej osolenej vody na 3 až 4 minúty. Vyberieme, uložíme na plech, pokvapkáme olejom, posypeme nasekaným cesnakom, citrónovou kôrou, osolíme a okoreníme. Jemne premiešame. Zoberieme si 5 až 6 šparglí a ovinieme ich plátkom slaniny. Uložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 12 minút. Medzitým si uvaríme stratené vajcia. Na servírovací tanier uložíme zopár plátkov bagety, na to uložíme upečené špargle, pridáme stratené vajcia a nakoniec plátky voňavého syra pecorino.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 12 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    BAGETA SO ŠPARGĽOU

    Zdieľať

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Do čoho som investovala najviac peňazí na začiatku chudnutia?

      Náš podcast o jedle a zdraví poznáte?

      KOLÁČ SO SYROM GRUYERE A SLANINOU

      4 porcie

      NA CESTO: 300 g hladkej múky ● 1/2 ČL soli ● 220 g studeného masla ● 3 až 4 PL studenej vody

      NA PLNKU: 3 menšie zemiaky ● 4 plátky oravskej slaniny ● 1 veľká cibuľa ● 100 g syra gruyere ● 1 šálka špenátu ● 1 vajce ● soľ ● korenie ● jarná cibuľka

      Múku so soľou a s maslom vypracujeme na konzistenciu mrveničky. Postupne pridávame vodu a pripravíme pevné cesto, ktoré následne zabalíme do fólie a vložíme na hodinu do chladničky. Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Slaninu nakrájame na pásiky široké 2 cm a osmažíme do chrumkava. Vyberieme. Na zvyšnom tuku osmažíme cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu s rozmerom 30 cm a preložíme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu cesta rozložíme tretinu syra, zakryjeme polovicou zemiakov, na to uložíme polovicu osmaženej cibule, pridáme polovicu slaniny a nakoniec polovicu špenátu. Vrstvenie ešte raz opakujeme, aby poslednou vrstvou bola cibuľka so slaninou. Okraje cesta opatrne preložíme smerom do stredu a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Osolíme vločkovou soľou a čerstvým čiernym korením. Vložíme do rúry a pečieme 30 až 40 minút. Necháme 10 minút vychladnúť a podávame posypané jarnou cibuľkou.

      Čas prípravy: 30 minút

      Čas chladenia: 1 hodina

      Čas pečenia: 30 minút

      Zdroj: Laura Witteková

      KOLÁČ SO SYROM GRUYERE A SLANINOU

      PEČENÉ REĎKOVKY S BIELOU RYBOU

      4 porcie

      4 plátky bielej ryby, napríklad tresky ● 2 zväzky reďkoviek ● 2 PL olivového oleja ● 1 PL miso pasty ● 6 plátkov slaniny ● soľ ● korenie

      Predhrejeme rúru na 220 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Filety z ryby položíme na plech. Okolo ryby poukladáme umyté reďkovky aj s vňaťou. Olej rozmiešame s miso pastou a potrieme touto zmesou rybu aj reďkovky, jemne osolíme a okoreníme. Pridáme plátky slaniny. Vložíme do rúry a pečieme 15 až 20 minút. Slanina bude krásne chrumkavá, reďkovky jemné a ryba lahodná. Podávame posypané reďkovkovými výhonkami.

      Čas prípravy: 15 minút

      Čas pečenia: 20 minút

      Zdroj: Laura Witteková

      PEČENÉ REĎKOVKY S BIELOU RYBOU

      SÝTY ŠALÁT SO ZEMIAKMI

      4 porcie

      600 g malých zemiakov ● olivový olej ● soľ ● korenie ● 8 až 10 plátkov slaniny ● 4 jarné cibuľky ● 4 až 6 vajec ● listový šalát ● 120 g syra s modrou plesňou

      NA DRESING: 2 stopky zeleru ● 1 šalotka ● 2 PL kôpru ● 2 jarné cibuľky ● 1 PL medu ● 2 PL olivového oleja ● soľ ● korenie

      Zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovice. Polejeme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame a uložíme reznou stranou na plech. Vedľa zemiakov poukladáme plátky slaniny, jarné cibuľky prekrojené na polovice a pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C približne 20 minút. Slanina a cibuľka bude hotová skôr, takže ich vyberieme. Vajíčka uvaríme natvrdo. Na dresing nastrúhame zelerové stopky, šalotku, pridáme nasekaný kôpor, cibuľky, med, olivový olej, soľ a korenie. Dobre premiešame. Po upečení zemiaky preložíme do misy, pridáme 2 lyžice dresingu a premiešame. Na tanier rozložíme listy šalátu, poukladáme zemiaky, slaninu, upečenú cibuľku, posypeme syrom s modrou plesňou a nakoniec ešte pokvapkáme zvyšným dresingom.

      Čas prípravy: 20 minút

      Čas pečenia: 20 minút

      Zdroj: Laura Witteková

      SÝTY ŠALÁT SO ZEMIAKMI

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

      Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.