Reďkovkové vafle

4 porcie

100 g hladkej múky ● 1/4 kocky droždia ● 1 hrnček vlažného mlieka ● 1 kg zemiakov ● 1/2 zväzku reďkoviek ● 3 vajcia ● soľ ● mleté čierne korenie ● muškátový oriešok

NA DIP: 100 g reďkoviek ● soľ ● mleté čierne korenie ● 100 g nízkotučného tvarohu

Najskôr si pripravíme dip. Reďkovky nastrúhame a necháme chvíľu postáť. Potom z nich vytlačíme šťavu a zmiešame s tvarohom. Dochutíme soľou a korením a dáme do chladničky. Na vafle nastrúhame zemiaky nahrubo. Necháme chvíľu postáť a vytlačíme z nich prebytočnú šťavu. Múku zmiešame s droždím a mliekom na hladké cestíčko. Pridáme zemiaky a nastrúhané reďkovky, ako aj vajíčka. Vymiešame a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Vaflovač rozpálime a poriadne namažeme olejom. Opekáme na ňom vafle, ktoré potom podávame s reďkovkovým dipom.

Čas prípravy: 40 minút

Čas varenia: 15 minút

Reďkovkové vafle s dipom
Zdroj: Shutterstock