Malinová mousse

4 porcie

3 plátky želatíny ● 450 g malín ● 6 PL citrónovej šťavy ● 200 g smotany na šľahanie ● 2 bielky ● 150 g krupicového cukru

Želatínu namočíme do studenej vody. Maliny prepasírujeme cez jemné sitko. Napučanú želatínu vymačkáme a rozpustíme na miernom ohni. Zamiešame 2 PL malinového pyré a citrónovú šťavu a spolu zapracujeme do zvyšného pyré. Smotanu vyšľaháme dotuha. Bielky vyšľaháme na pevný sneh, pričom zašľaháme aj cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Opatrne spolu so smotanou zamiešame do malinového pyré a nanesieme do prichystaných pohárov. Môžeme ozdobiť nastrúhanými lyofilizovanými čučoriedkami.

Čas prípravy: 25 minút

Čas chladenia: 2 hodiny

Malinová mouse
Zdroj: Shutterstock