Reklama

Máme pre vás dokonalé a ultrarýchle fit menu: Chlebovú polievku ste už jedli? Nie?! Chyba

Čokoládovo-kokosový dezert

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Turecké vajcia, chlebová polievka, kokosovo-čokoládová pena aj avokádové pesto so špagetami, to sú dobroty, ktoré čakajú aby ste ich objavili. Hotové sú razdva a tá chuť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dostali ste chuť na OVOCNÝ koláč? Tieto šťavnaté rezy S VÍNOM potešia vaše chuťové poháriky
    Zdroj: Canva NCpZ

    Vybrali sme pre vás tieto fit recepty:

    • Raňajky: Turecké vajcia
    • Polievka: Chlebová so zeleninou
    • Hlavné jedlo: Špagety s avokádovým pestom
    • Niečo sladké: Čokoládovo-kokosová pena

    Raňajky: Turecké vajcia

    2 porcie

    150 g gréckeho jogurtu ● 2 vajcia ● za hrsť petržlenovej vňate ● 3 PL masla ● 1 strúčik cesnaku ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1/2 ČL mletej papriky ● 1/2 ČL čili vločiek ● 3 PL octu

    Cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a premiešame s jogurtom. Dochutíme soľou a korením. V hrnci rozpálime maslo, pridáme papriku, ako aj čili (dávame pozor, aby neprihoreli) a stiahneme z ohňa. V hrnci privedieme do varu vodu spolu s octom. Keď vrie, silne ju rozmiešame, aby vznikol vír, do ktorého potom rozbijeme vajce. Varíme asi 3 minúty a vyberieme. Postup zopakujeme aj s druhým vajcom. Do dvoch mís naservírujeme jogurt, pridáme vajcia a polejeme čili maslom. Podávame s kváskovým chlebíkom.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 5 minút

    Zdroj: shutterstock

    Turecké vajcia

    Anketa

    Jedli ste už turecké vajcia?

    • Áno, je to dobrota.4%
    • Áno, ale veľmi mi nechutili.0%
    • Nie, ale rada ich vyskúšam.63%
    • Nie, nelákajú ma.31%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Polievka: Chlebová so zeleninou

    4 porcie

    150 g celozrnného chleba ● 1 balenie polievkovej zeleniny ● 1 zväzok petržlenovej vňate ● 1 červená paprika ● 1 l zeleninového vývaru ● 1 veľká cibuľa ● 1 PL repkového oleja ● soľ ● mleté čierne korenie ● čili korenie

    Polievkovú zeleninu, papriku a cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci rozpálime olej a zeleninu na ňom osmažíme. Zalejeme vývarom a necháme asi 20 minút variť. Potom rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a čili. Chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme na suchej panvici dochrumkava. Pridáme do polievky a varíme spolu ďalších 10 minút. Ihneď podávame posypané petržlenovou vňaťou.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 35 minút

    Zdroj: shutterstock

    Chlebová polievka so zeleninou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.