Reklama

Vyskúšajte naše lahodné LETNÉ MENU plné osviežujúcich dobrôt: Pizzovú polievku ste už jedli?

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fotopostup: JAHODOVÁ TORTA S GRÉCKYM JOGURTOM, to musíte vyskúšať!
    Zdroj: Canva NCPZ
    Reklama

    Teploty nám stúpajú a chuť na varenie klesá. Naše recepty sú našťastie hotové raz dva a tá chuť...

    Pripravili sme si pre vás toto letné menu:

    • Raňajky: Kokosové vafle s jahodami
    • Polievka: À la pizza s mletým mäsom
    • Hlavné jedlo: Cukinová frittata s parmezánom
    • Dezert: Tvarohové tiramisu

    Kokosové vafle s jahodami

    1 porcia

    2 vajcia ● 2 PL kokosovej múky ● 2 PL mlieka ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 15 g erytritolu ● jahody ● grécky jogurt

    Oddelíme od seba bielky a žĺtky, pričom bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne zapracujeme ostatné suroviny vrátane žĺtkov, ale bez jahôd. Z cesta opečieme na naolejovanom vafľovači zlatisté vafle. Trvá to asi 3 až 4 minúty na jednu vafľu. Podávame ozdobené čerstvými jahodami a jogurtom.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas opekania: 3 minúty/1 vafľa

    Zdroj: shutterstock

    Kokosové vafle s jahodami

    Polievka À la pizza s mletým mäsom

    2 porcie

    200 g mletého mäsa ● 1 menšia cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 100 g šampiňónov ● 1 menšia konzerva kukurice ● 1 paprika ● 3 plátky topeného syra ● 100 ml smotany ● 250 ml vody ● 150 ml pasírovaných paradajok ● 3 PL paradajkového pretlaku ● 1 PL olivového oleja ● soľ ● mleté čierne korenie ● čili korenie ● oregano ● bylinky na posypanie

    Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, papriku a šampiňóny na menšie kúsky. V hrnci rozpálime olej, pridáme mleté mäso a opečieme dozlatista. Pridáme všetku zeleninu a krátko opečieme. Vmiešame paradajkový pretlak a tiež krátko opražíme. Osolíme, koreníme, pridáme čili a zalejeme vodou, paradajkami a smotanou. Krátko povaríme a zamiešame syr. Dochutíme oreganom a podávame posypané čerstvými bylinkami.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: shutterstock

    Polievka Á la Pizza

    Cukinová frittata s parmezánom

    2 porcie

    3 vajcia ● 100 ml smotany ● 100 ml mlieka ● 300 g cukiny ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 PL olivového oleja ● 30 g strúhaného parmezánu


    Cukinu nastrúhame na strúhadle. Smotanu, mlieko, parmezán a vajcia dobre vymiešame, osolíme a okoreníme. Cukinu nanesieme do zapekacej formy vhodnej do rúry a pokvapkáme olivovým olejom. Následne zalejeme vajcovou zmesou. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: shutterstock

    Cuketová frittata s parmezánom

    Tvarohové tiramisu

    2 porcie

    500 g nízkotučného tvarohu ● 60 g erytritolu ● 50 g nízkotučného mlieka ● 150 ml kávy ● dlhé špaldové piškóty ● kakao na posypanie

    Ako prvé vymiešame tvaroh s erytritolom a mliekom dohladka. Kávu nalejeme do misky a namočíme do nej piškóty. Tie následne striedavo s tvarohom naukladáme do formy v dvoch vrstvách. Vrchnú vrstvu bude tvoriť tvaroh. Nakoniec posypeme kakaom a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas chladenia: 3 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Tvarohové tiramisu

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Trápi vás PMS, nepravidelná MENŠTRUÁCIA, alebo sa počas cyklu necítite vo svojej koži?
      Zdroj: Canva