Vyskúšajte naše lahodné LETNÉ MENU plné osviežujúcich dobrôt: Pizzovú polievku ste už jedli?
17. 6. 2024, 14:00

Zdroj: Canva NCPZ
Teploty nám stúpajú a chuť na varenie klesá. Naše recepty sú našťastie hotové raz dva a tá chuť...
Pripravili sme si pre vás toto letné menu:
- Raňajky: Kokosové vafle s jahodami
- Polievka: À la pizza s mletým mäsom
- Hlavné jedlo: Cukinová frittata s parmezánom
- Dezert: Tvarohové tiramisu
Kokosové vafle s jahodami
1 porcia
2 vajcia ● 2 PL kokosovej múky ● 2 PL mlieka ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 15 g erytritolu ● jahody ● grécky jogurt
Oddelíme od seba bielky a žĺtky, pričom bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne zapracujeme ostatné suroviny vrátane žĺtkov, ale bez jahôd. Z cesta opečieme na naolejovanom vafľovači zlatisté vafle. Trvá to asi 3 až 4 minúty na jednu vafľu. Podávame ozdobené čerstvými jahodami a jogurtom.
Čas prípravy: 10 minút
Čas opekania: 3 minúty/1 vafľa
Zdroj: shutterstock
Kokosové vafle s jahodami
Polievka À la pizza s mletým mäsom
2 porcie
200 g mletého mäsa ● 1 menšia cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 100 g šampiňónov ● 1 menšia konzerva kukurice ● 1 paprika ● 3 plátky topeného syra ● 100 ml smotany ● 250 ml vody ● 150 ml pasírovaných paradajok ● 3 PL paradajkového pretlaku ● 1 PL olivového oleja ● soľ ● mleté čierne korenie ● čili korenie ● oregano ● bylinky na posypanie
Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, papriku a šampiňóny na menšie kúsky. V hrnci rozpálime olej, pridáme mleté mäso a opečieme dozlatista. Pridáme všetku zeleninu a krátko opečieme. Vmiešame paradajkový pretlak a tiež krátko opražíme. Osolíme, koreníme, pridáme čili a zalejeme vodou, paradajkami a smotanou. Krátko povaríme a zamiešame syr. Dochutíme oreganom a podávame posypané čerstvými bylinkami.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 25 minút
Zdroj: shutterstock
Polievka Á la Pizza
Cukinová frittata s parmezánom
2 porcie
3 vajcia ● 100 ml smotany ● 100 ml mlieka ● 300 g cukiny ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 PL olivového oleja ● 30 g strúhaného parmezánu
Cukinu nastrúhame na strúhadle. Smotanu, mlieko, parmezán a vajcia dobre vymiešame, osolíme a okoreníme. Cukinu nanesieme do zapekacej formy vhodnej do rúry a pokvapkáme olivovým olejom. Následne zalejeme vajcovou zmesou. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 30 minút
Zdroj: shutterstock
Cuketová frittata s parmezánom
Tvarohové tiramisu
2 porcie
500 g nízkotučného tvarohu ● 60 g erytritolu ● 50 g nízkotučného mlieka ● 150 ml kávy ● dlhé špaldové piškóty ● kakao na posypanie
Ako prvé vymiešame tvaroh s erytritolom a mliekom dohladka. Kávu nalejeme do misky a namočíme do nej piškóty. Tie následne striedavo s tvarohom naukladáme do formy v dvoch vrstvách. Vrchnú vrstvu bude tvoriť tvaroh. Nakoniec posypeme kakaom a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Čas prípravy: 15 minút
Čas chladenia: 3 hodiny
Zdroj: shutterstock
Tvarohové tiramisu

Zdroj: Canva