Reklama

Vyskúšajte túto VEĽKÚ NOC famózne KRÉMEŠE, no tentokrát s tvarohom a višňami, zamilujete si ich

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    CITRÓNOVO-RICOTTOVÉ taštičky musíte vyskúšať, iné už nebudete chcieť!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama

    Kto by nemal rád lahodné krémové kocky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku? A tieto tvarohové sa stanú vašimi najobľúbenejšími...

    Višňovo-tvarohový rez

    20 kúskov

    NA CESTO: 300 g polohrubej múky ● 210 g masla ● 120 g práškového cukru ● 1 vajce

    NA PLNKU: 750 g tučného hrudkovitého tvarohu ● 200 g krupicového cukru ● 1 ČL vanilkového extraktu ● 150 ml smotany na šľahanie ● 100 g kyslej smotany ● 4 vajcia ● 2 PL hladkej múky ● 1 PL kukuričného škrobu

    NA VIŠŇOVÚ VRSTVU: 450 g višňového džemu ● 300 g sušienok ● 500 g mascarpone ● 100 ml smotany na šľahanie ● 2 až 3 PL práškového cukru

    Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na štvorec (25 x 25 cm) a vložíme do hlbšieho plechu s papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme do chladničky aspoň na 30 minút. Potom ho dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C asi na 12 až 15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tvaroh s cukrom, vanilkovým extraktom a dvoma vajíčkami rozmixujeme. Pridáme smotany, zvyšné dve vajíčka, múku, škrob a opäť premixujeme. Zmes bude možno redšia, ale to je v poriadku. Vylejeme ju na predpečený plát cesta a vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C a pečieme približne 60 až 70 minút. Potom rúru vypneme a necháme koláč chladnúť pri pootvorených dvierkach aspoň hodinu. Potom ho vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Na vychladnutý koláč rozotrieme višňový džem a naň poukladáme sušienky. Potom vyšľaháme mascarpone so smotanou a s cukrom. Krém rovnomerne rozotrieme na sušienkovú vrstvu a koláč vložíme do chladničky na 2 hodiny, ideálne však na noc. Koláč nakrájame na kocky a môžeme servírovať.

    Čas prípravy: 40 minút

    Čas pečenia: 75 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    VIŠŇOVO- -TVAROHOVÝ REZ

    Náš podcast o zdraví poznáte?

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Rozmýšľate čo piecť na Veľkú noc? Vyskúšajte krásne mrkvové mafiny, len tak sa po nich zapráši!
      Zdroj: Canva NCpZ