Vyskúšajte túto VEĽKÚ NOC famózne KRÉMEŠE, no tentokrát s tvarohom a višňami, zamilujete si ich
26. 3. 2024, 14:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:27)

Zdroj: Canva NCpZ
Kto by nemal rád lahodné krémové kocky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku? A tieto tvarohové sa stanú vašimi najobľúbenejšími...
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
Višňovo-tvarohový rez
20 kúskov
NA CESTO: 300 g polohrubej múky ● 210 g masla ● 120 g práškového cukru ● 1 vajce
NA PLNKU: 750 g tučného hrudkovitého tvarohu ● 200 g krupicového cukru ● 1 ČL vanilkového extraktu ● 150 ml smotany na šľahanie ● 100 g kyslej smotany ● 4 vajcia ● 2 PL hladkej múky ● 1 PL kukuričného škrobu
NA VIŠŇOVÚ VRSTVU: 450 g višňového džemu ● 300 g sušienok ● 500 g mascarpone ● 100 ml smotany na šľahanie ● 2 až 3 PL práškového cukru
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na štvorec (25 x 25 cm) a vložíme do hlbšieho plechu s papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme do chladničky aspoň na 30 minút. Potom ho dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C asi na 12 až 15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tvaroh s cukrom, vanilkovým extraktom a dvoma vajíčkami rozmixujeme. Pridáme smotany, zvyšné dve vajíčka, múku, škrob a opäť premixujeme. Zmes bude možno redšia, ale to je v poriadku. Vylejeme ju na predpečený plát cesta a vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C a pečieme približne 60 až 70 minút. Potom rúru vypneme a necháme koláč chladnúť pri pootvorených dvierkach aspoň hodinu. Potom ho vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Na vychladnutý koláč rozotrieme višňový džem a naň poukladáme sušienky. Potom vyšľaháme mascarpone so smotanou a s cukrom. Krém rovnomerne rozotrieme na sušienkovú vrstvu a koláč vložíme do chladničky na 2 hodiny, ideálne však na noc. Koláč nakrájame na kocky a môžeme servírovať.
Čas prípravy: 40 minút
Čas pečenia: 75 minút
Zdroj: Laura Witteková
VIŠŇOVO- -TVAROHOVÝ REZ
Náš podcast o zdraví poznáte?

Zdroj: Canva NCpZ