Reklama

Máte už dosť ťažkých jedál no chcete si pochutnať? Naše FIT MENU splní všetky vaše predstavy!

Tekvica à la hovädzí vývar

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Vyskúšajte s nami zdravé recepty na cviklové pagáče, zeleninový vývar, ktorý je na nerozoznanie od toho hovädzieho, rybací šalát aj citrónový koláč. Mňam...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte svojim milovaným na fašiangy ŠIŠKY, a to nie hocijaké: POMARANČOVÉ s medom sú TOP!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Vybrali sme pre vás tieto fit recepty:

    • Raňajky: Pagáčiky z repy
    • Polievka: Tekvica à la hovädzí vývar
    • Hlavné jedlo: Šalát so sardelami
    • Niečo sladké: Mätovo-citrónový koláč

    RAŇAJKY

    Pagáčiky z repy

    20 kúskov

    1 kg hladkej múky ● 250 g masla ● 1 kocka droždia ● 2 PL kryštálového cukru ● 1 ČL soli ● 300 g repy ● 2 vajcia ● 150 ml mlieka ● olej ● za 2 hrste nemletého maku

    Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Repu uvaríme, očistíme a nastrúhame najemno. Maslo rozpustíme. Hladkú múku, repu, soľ, vajcia a maslo zmiešame. Pridáme kvások, mak, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky hrubé približne pol centimetra. Ukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút.

    Čas prípravy: 40 minút

    Čas pečenia: 25 minút

    Zdroj: Dušan Křístek

    Pagáčiky z repy

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.