Máte už dosť ťažkých jedál no chcete si pochutnať? Naše FIT MENU splní všetky vaše predstavy!
21. 1. 2025, 14:00 (aktualizované: 22. 1. 2025, 8:23)
HLAVNÉ JEDLO
Šalát so sardelami
4 porcie
400 g zemiakov ● 200 g mladej fazuľky ● 50 g sardeliek ● 1 strúčik cesnaku ● 1 ČL dijonskej horčice ● 1 PL citrónovej šťavy ● 200 g tuniaka ● 1 hlávkový šalát ● 12 čiernych olív ● 2 paradajky ● 3 vajcia
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme. Posledné 4 minúty pred dovarením k nim pridáme mladú fazuľku. Scedíme a necháme odkvapkať. Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na osminky. Sardely dáme odkvapkať a vložíme do mixéra spolu s cesnakom, horčicou, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Zmes zmixujeme na hladkú pastu. Polovicu zmesi primiešame k fazuľke a zemiakom. Tuniaka scedíme a rozdelíme na menšie kúsky. Šalát umyjeme a natrháme. Jemne zmiešame so zemiakmi, s fazuľkou, vajcami a nakrájanými paradajkami. Nakoniec šalát posypeme tuniakom, olivami a polejeme ostatným dresingom.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 20 minút
Zdroj: Dušan Křístek
Šalát so sardelami