Počas zimného obdobia sa nám horúca káva alebo čokoláda priam žiadajú. Ich vôni málokto odolá. Ani nemusíte. Na začiatku je dobré uvedomiť si, že káva aj čokoláda môžu byť prospešné. Ak...

Ako z čokolády nepribrať?
Ako z čokolády nepribrať?
Zdroj: Shutterstock

1 ... si vyberiete tú správnu

Pri káve je dôležitý druh a s čím ju pijeme. Ako je všeobecne známe, najkvalitnejšou kávou je druh arabika. Veľa ľudí sa však rozhoduje podľa ceny a prikláňa sa k robuste, ktorá má aj viac kofeínu. V tom by však nebol háčik. Treba sa radšej pozrieť na dve najčastejšie ingrediencie, a to cukor a mlieko. Obľúbenými sladidlami sú biely cukor, trstinový cukor, či dokonca med. Vďaka nim sa z lahodného nápoja stane kalorická bomba.

Ako si dopriať čokoládu bez výčitiek?
Ako si dopriať čokoládu bez výčitiek?
Zdroj: Shutterstock