Reklama

Nič ich NEPREKONÁ! Tri slovenské VITAMÍNOVÉ BOMBY, ktoré strašne podceňujeme…

Na ovocie a zeleninu treba deti učiť odmalička.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Nie je pravda, že to, čo je z cudziny, je lepšie! TOTO by ste teraz mali jesť!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:31
Remaining Time 0:31
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jéj, to je MILÉ! Novoročný vinš od Andrey Verešovej: TOTO vám praje KRÁSNA MODELKA v roku 2024!

    Jablká

    Jablká sú veľmi zdravé.

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Jablká sú veľmi zdravé.

    Tradičné odrody našich jabĺk sú výborné pre naše zdravie vďaka tomu, že znesú ďalšie skladovanie, zachovávajú si vôňu, chuť a hlavne vitamíny! Hovorí sa, že dve jablká denne zaistia perfektné zažívanie a v pohode i celkovú ochranu proti nákazám. Výborné sú aj ako „kefa“ na prečistenie organizmu. Pamätajte, že najviac vitamínov je hneď pod šupkou, takže nelúpať.

    Kyslá kapusta

    Zdroj: Shutterstock

    Kyslá kapusta je slovenská superpotravina.

    Viete, že konzervácia mliečnym kvasením je neobyčajne prospešná? Preto kyslá kapusta s vysokým obsahom vitamínu C, E a radu B, vlákniny, vápnika a horčíka pomôže ochrániť pred bakteriálnymi nákazami, podporí činnosť pečene a upraví trávenie. Kyslá kapusta je základom mnohých receptov, ale prospieva i pitie šťavy zo surovej bielej kapusty, ktorá je vhodná taktiež pri liečbe žalúdočných vredov.

    Chren

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Chren je najzdravší, keď ho zjete hneď po nastrúhaní.

    Zapamätajte si, že chren treba strúhať až tesne pred podávaním, potom si zachová množstvo vitamínu C i prospešné flavonoidy. Vďaka tomu má antiseptické účinky, pomáha tráveniu aj látkovej premene a jeho silice naozaj účinne rozpúšťajú hlieny. Postrúhaný a zmiešaný s medom patrí oddávna medzi ľudové prostriedky na posilnenie imunity alebo proti nachladnutiu. Výborný je aj v kombinácii s jablkom.