Skúste exotické ovocie a za jeden deň máte kilo dolu
19. 1. 2010, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:22)

Zdroj: archív
Keď sa porozhliadnete po obchode s ovocím, nestačíte sa čudovať nad netradičnými tvarmi a vôňami. Okrem zaujímavých chutí zoštíhľujú.
Zdroj: archív
Zdroj: archív
Zdroj: archív
Galéria k článku
Chcete byť stíhla s chuťou exotiky? Tak táto diéta je určená vám.
Raňajky: Jogurtové müsli s ananásom
Prísady (na 2 porcie): 200 g nízkotučného jogurtu, 1 PL medu, 4 PL čučoriedok, 2 plátky ananásu, 4 až 6 PL müsli
Postup: Jogurt zmiešame s medom. Opláchneme čučoriedky. Ananás nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady striedavo navrstvíme do vyššieho pohára.
Energetická hodnota 1 porcie: 966 kJ
Obed: Šalát s malajzijskou hviezdou
Prísady (na 4 porcie): 250 g modrého hrozna, 250 g svetlého hrozna, 2 malajzijské hviezdy, 2 pevnejšie hrušky, 2 PL citrónovej šťavy, 1 väčší kus vodného melóna, 250 g nízkotučného jogurtu, 1 vanilínový cukor, štipka mletej škorice, mätové lístky
Postup: Ovocie opláchneme a nakrájame na menšie kusy. Všetko dobre premiešame s citrónovou šťavou. Jogurt vymiešame s vanilínovým cukrom, so škoricou a sladkým dresingom polejeme ovocie. Podávame ozdobené mätovými lístkami.
Energetická hodnota 1 porcie: 798 kJ
Večera: Morčací steak s hurmikaki
Prísady (na 4 porcie): 1/2 ananásu, 2 ks hurmikaki, 1 zväzok jarnej cibuľky, 4 morčacie steaky, 1 šalotka, 150 ml hydinového vývaru, 125 ml pomarančovej šťavy, 2 PL kečupu, 1 ČL zemiakového škrobu, 1 ČL karí, soľ a mleté čierne korenie
Postup: Ovocie a zeleninu opláchneme a nakrájame na plátky. Osolené a okorenené steaky opekáme 5 minút a udržujeme v teple. Šalotku s karí podusíme, zalejeme vývarom a pomarančovou šťavou. Pridáme kečup a zahustíme škrobom.
Energetická hodnota 1 porcie: 1 344 kJ
Zázrak v šupke
Cudzokrajné ovocie ako ananás alebo physalis obsahuje kyselinu askorbovú, ktorá spevňuje tkanivo, posilňuje kosti a urýchľuje látkovú premenu. Myslite aj na to, že náš organizmus dokáže spracovať dôležité železo len za účasti vitamínu C. Okrem toho vďaka vitamínu C budete spať ako bábätko, čo je základ štíhlej línie. Keď totiž človek málo spí, produkuje hormón, ktorý povzbudzuje apetít. Exotické ovocie dokonca potláča chuť na sladké! Podieľa sa aj na tvorbe hormónu šťastia sérotonínu. Takže budete zdravá, chudá a šťastná.
- Physalis – má sladkokyslú chuť a pochádza z Južnej Ameriky. Šupka nie je jedlá. Obsahuje vitamín B1, B2, C a železo.
- Karambola – známa aj ako malajzijská hviezda, chutí sladkokyslo a pochádza z Thajska. Je sa aj so semienkami a šupkou. Obsahuje vitamín C, železo a draslík.
- Kumkvát – je najmenší zo všetkých citrusov. Tento jemne horkastý minipomaranč z južnej Afriky sa je aj so šupkou. Obsahuje vitamín A, vitamín C a vápnik.
- Rambutan – je príbuzný s už rozšíreným liči z Malajzie. Chuť má sladkokyslú. Je vhodný na konzumáciu, keď sú vlásky na šupke vysušené. Obsahuje vitamín C, vápnik a železo.