Reklama

Králičie mäso je dobrota! Máme pre vás tipy, ako sa zaručene podarí... A tento recept je TOP!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte doma misku černíc? Vyskúšajte tieto famózne nepečené kocky so sladkou penou, MŇAM!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama

    Dobre pripravený králik, to je lahôdka, ktorá sa len tak nevidí...

    Tipy na prípravu králičieho mäsa:

    Králik má jemné mäso, ktoré sa hodí k rôznym koreninám a bylinkám. Medzi obľúbené patria: čierne korenie, soľ, cesnak, majorán, tymian, rozmarín, sladká paprika, kurkuma, karí, čili.

    Zdroj: shutterstock

    Výberom správnych korenín povýšite králičie mäso na dokonalú pochúťku.

    ● Pred pečením môžete králika naplniť slaninou a bylinkami.

    ● Králika môžete pred pečením marinovať, aby ste mu dodali extra chuť a šťavnatosť. Použite olivový olej, ocot, citrónovú šťavu, bylinky a korenie podľa chuti. Králika nechajte marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

    ● Králika pečte na 180 °C. Čas pečenia závisí od veľkosti králika a od toho, či je celý alebo rozporciovaný, celý králik: 1,5 až 2 hodiny, porcie: 45 až 60 minút.

    ● Králik by mal byť prepečený, ale nie suchý. Mäso by sa malo oddeľovať od kostí a vnútro by malo byť ružové.

    ● Počas pečenia králika podlievajte vývarom alebo vodou, aby zostal šťavnatý.

    ● Králika môžete piecť aj v pekáči s ovocím a so zeleninou, ako sú jablká, cibuľa a mrkva.

    ● Zvyšky králika môžete použiť na prípravu polievok, omáčok alebo sendvičov.

    Výborný recept na duseného králika s olivami nájdete na nasledujúcej strane >>>>

    Dusený králik s olivami

    4 porcie

    1 a 1/2 kg králika ● 4 PL olivového oleja ● 2 mrkvy ● 2 cibule ● 4 strúčiky cesnaku ● 150 ml suchého bieleho vína ● 500 mlkuracieho vývaru ● 100 g zelených a čiernych olív ● 1/2 zväzku rozmarínu ● soľ ● mleté čierne korenie

    Králika rozdelíme na osem častí, ktoré osušíme papierovou utierkou. Vo veľkom pekáči rozpálime olivový olej a osolené mäso na ňom zo všetkých strán sprudka opečieme. Vyberieme. Vsypeme nakrájanú mrkvu a cibuľu, po chvíľke aj nasekaný cesnak. Krátko opečieme na výpeku. Mäso vložíme späť a podlejeme vínom. Priklopíme pokrievkou a dusíme asi hodinu, pričom podľa potreby podlievame vývarom.Asi 10 minút pred ukončením dusenia pridáme olivya natrhaný rozmarín. Osolíme, okoreníme a krátko zapečieme pod grilom. Môžeme podávať.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 70 minút

    Zdroj: shutterstock

    Dusený králik s olivami