Čas prípravy 45 minút, čas varenia: 7 minút, 4 porcie

Potrebujeme:

310 g mäkkého tvarohu, 1 veľké vajce, 1 žĺtok, štipka soli, 160 g polohrubej múky, 1 ČL škrobovej múčky, 1/4 ČL prášku do pečiva, múka na posypanie dosky, 600 g zaváraných alebo ošúpaných broskýň, 250 g tvrdého hrudkového tvarohu, 120 g práškového cukru, 20 g masla alebo 250 g kyslej smotany

tvarohové knedle s broskyňami
Zdroj: Shutterstock

Postup:

Do misky dáme mäkký tvaroh. Pridáme rozšľahané vajce, žĺtok, soľ a premiešame. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a práškom do pečiva, preosejeme do tvarohu a vypracujeme vláčne cesto.

Necháme 15 minút odstáť, potom preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na rovnako veľké kúsky. Broskyne necháme odkvapkať a zabalíme do kúskov cesta. Vkladáme do vriacej osolenej vody a povaríme zhruba 7 minút, až knedličky vyplávajú na hladinu. Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a rozdelíme na porcie.

Pred podávaním posypeme rozdrobeným tvarohom a cukrom. Prelejeme rozpusteným maslom alebo kyslou smotanou.

tvarohové knedle s broskyňami
Zdroj: Shutterstock