Na 12 kúskov potrebujeme:

125 ml mlieka ● 75 g masla ● 200 g hladkej múky ● 5 vajec ● štipka soli ● 2 PL krupicového cukru ● 1 malá šálka espresa ● 1 balíček vanilkového cukru ● 2 tégliky smotany na šľahanie ● 150 g čokolády na varenie ● 25 g kokosového tuku ● kávové zrná na ozdobu

Postup:

1. Všetky potrebné suroviny a prísady odvážime a odmeriame. Rúru vyhrejeme na 200 °C.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: Peter Korček

2. V hrnci zohrejeme mlieko so 125 ml vody, soľou aj s maslom. Keď sa maslo roztopí, prisypeme naraz múku a miešame (odpaľujeme), kým nevznikne cesto a na dne sa nevytvorí biely povlak.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: Peter Korček

3. Predpripravené cesto preložíme do misy, necháme krátko chladnúť a potom doň po jednom zašľaháme vajcia.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: Peter Korček

4. Odpaľované cesto dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom nastriekame tyčinky dlhé asi 10 cm. Vo vyhriatej rúre pečieme 20 až 25 minút.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: Peter Korček

5. Smotanu s krupicovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a potom do nej jemne primiešame trochu espresa. Vmiešame len toľko, aby šľahačka príliš nezredla.

Krok 5
Krok 5
Zdroj: Peter Korček

6. Upečené tyčinky z jednej strany narežeme, pomocou cukrárskeho vrecka naplníme šľahačkou a priklopíme. Vrch polejeme polevou z rozpustenej čokolády a kokosového tuku. Posypeme rozdrvenými kávovými zrnami a necháme stuhnúť.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: Peter Korček

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 25 minút

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: Peter Korček