Chcete byť za MAMU roka? Pripravte svojim drahým tieto rýchle a luxusné SLADKÉ RAŇAJKY!
7. 3. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:04)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Prekvapte svojich milovaných takýmito luxusnými raňajkami. Sú hotové raz-dva a nemajú chybu!
Ryžový puding s mangom
4 porcie
2 šálky kokosového mlieka ● 1 šálka kravského mlieka ● 1 šálka ryže basmati ● 1 badián ● 2 PL cukru ● 2 mangá ● 1 limeta ● lístky citrónovej bazalky (môžeme použiť aj obyčajnú)
Kokosové a kravské mlieko vlejeme do hrnca a zohrejeme do bodu varu. Pridáme ryžu, badián, znížime plameň a za stáleho miešania uvaríme krémový puding – trvá to asi 25 minút. Odstavíme a puding osladíme cukrom podľa chuti. Naložíme ho do servírovacích misiek alebo pohárikov a necháme vychladnúť. Mango nakrájame na kocky, pokvapkáme limetou a poukladáme navrch ryžového pudingu. Nakoniec ho ozdobíme nastrúhanou limetovou kôrou a bazalkou. Ihneď podávame.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 25 minút
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
ryžový puding s mangom a bazalkou, sladké raňajky
Ovsená kaša s mandľovým mliekom
4 porcie
NA KAŠU: 1 šálka ovsených vločiek ● 2 šálky mandľového mlieka ● 1 šálka vody ● štipka mletej vanilky ● 2 PL strúhaného kokosu ● 200 g mrazených malín ● 2 PL chia semiačok ● 2 až 3 PL javorového sirupu alebo medu ● voda
NA SERVÍROVANIE: maliny ● granátové jablko ● strúhaný kokos ● banán ● sezamové semiačka
Vločky, mlieko a vodu dáme do hrnca a za občasného miešania privedieme do varu. Varíme do zmäknutia. Keď je kaša dostatočne hustá, pridáme vanilku, kokos a premiešame. Do druhého hrnca dáme maliny, za lyžicu vody a dusíme. Potom pridáme chia semiačka, javorový sirup, premiešame a odstavíme. Necháme zhustnúť a vychladnúť. Do servírovacej misky naložíme porciu kaše, ozdobíme ju malinovým kompótom s chia semiačkami, pridáme banán, granátové jablko, čerstvé maliny a posypeme kokosom a semiačkami.
Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 20 minút
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
ovsená kaša s mandľovým mliekom a malinami, sladké raňajky
Chrumkavá francúzska hrianka
3 až 4 porcie
4 až 5 plátkov chleba ● 4 vajcia ● 80 ml mlieka ● 1/2 ČL vanilkového extraktu ● ovocie a med na podávanie
NA OBALENIE: 3 šálky kukuričných lupienkov podrvených nahrubo ● 2 PL trstinového cukru ● 1/4 ČL mletej škorice ● 2 PL rozpusteného masla
Rúru vyhrejeme na 200 °C a na plech položíme papier na pečenie. Pripravíme zmes na obaľovanie. Do misy vsypeme podrvené kukuričné lupienky, cukor, škoricu a premiešame. Prilejeme roztopené maslo a znovu premiešame. V druhej mise zmiešame vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Chlieb nakrájame na 2,5 cm plátky a rozrežeme ich na tyčinky. Dobre ich namočíme do vaječnej zmesi a potom obalíme v zmesi kukuričných lupienkov. Tyčinky uložíme na plech a dáme piecť na 10 až 12 minút. Upečené hriankové tyčinky servírujeme ešte horúce s ovocím a poliate medom.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 10 minút
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
chrumkavá francúzska hrianka s ovocím a medom, sladké raňajky recept: 3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT • 4-5 plátkov chleba • 4 vajcia veľkosti L • 80 ml mlieka • pol lyžičky vanilkového extraktu • ovocie a med na podávanie Na obalenie: • 3 šálky nahrubo podrvených kukuričných lupienkov (raňajkových) • 2 lyžice trstinového cukru • štvrť lyžičky mletej škorice • 2 lyžice rozpusteného masla 1. Rúru vyhrejte na 200 °C a na plech položte papier na pečenie