Reklama

Chcete byť za MAMU roka? Pripravte svojim drahým tieto rýchle a luxusné SLADKÉ RAŇAJKY!

chrumkavá francúzska hrianka s ovocím a medom, sladké raňajky

recept:
3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT
• 4-5 plátkov chleba • 4 vajcia veľkosti L • 80 ml mlieka
• pol lyžičky vanilkového extraktu
• ovocie a med na podávanie
Na obalenie:
• 3 šálky nahrubo
podrvených kukuričných
lupienkov (raňajkových)
• 2 lyžice trstinového cukru • štvrť lyžičky mletej škorice • 2 lyžice rozpusteného
masla
1. Rúru vyhrejte na 200 °C
a na plech položte papier
na pečenie

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Prekvapte svojich milovaných takýmito luxusnými raňajkami. Sú hotové raz-dva a nemajú chybu!

Ryžový puding s mangom

 

4 porcie

2 šálky kokosového mlieka ● 1 šálka kravského mlieka ● 1 šálka ryže basmati ● 1 badián ● 2 PL cukru ● 2 mangá ● 1 limeta ● lístky citrónovej bazalky (môžeme použiť aj obyčajnú)

 

Kokosové a kravské mlieko vlejeme do hrnca a zohrejeme do bodu varu. Pridáme ryžu, badián, znížime plameň a za stáleho miešania uvaríme krémový puding – trvá to asi 25 minút. Odstavíme a puding osladíme cukrom podľa chuti. Naložíme ho do servírovacích misiek alebo pohárikov a necháme vychladnúť. Mango nakrájame na kocky, pokvapkáme limetou a poukladáme navrch ryžového pudingu. Nakoniec ho ozdobíme nastrúhanou limetovou kôrou a bazalkou. Ihneď podávame.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 25 minút

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

ryžový puding s mangom a bazalkou, sladké raňajky

Ovsená kaša s mandľovým mliekom

 

4 porcie

NA KAŠU: 1 šálka ovsených vločiek ● 2 šálky mandľového mlieka ● 1 šálka vody ● štipka mletej vanilky ● 2 PL strúhaného kokosu ● 200 g mrazených malín ● 2 PL chia semiačok ● 2 až 3 PL javorového sirupu alebo medu ● voda

NA SERVÍROVANIE: maliny ● granátové jablko ● strúhaný kokos ● banán ● sezamové semiačka

 

Vločky, mlieko a vodu dáme do hrnca a za občasného miešania privedieme do varu. Varíme do zmäknutia. Keď je kaša dostatočne hustá, pridáme vanilku, kokos a premiešame. Do druhého hrnca dáme maliny, za lyžicu vody a dusíme. Potom pridáme chia semiačka, javorový sirup, premiešame a odstavíme. Necháme zhustnúť a vychladnúť. Do servírovacej misky naložíme porciu kaše, ozdobíme ju malinovým kompótom s chia semiačkami, pridáme banán, granátové jablko, čerstvé maliny a posypeme kokosom a semiačkami.

Čas prípravy: 30 minút

Čas varenia: 20 minút

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

ovsená kaša s mandľovým mliekom a malinami, sladké raňajky

Chrumkavá francúzska hrianka

 

3 až 4 porcie

4 až 5 plátkov chleba ● 4 vajcia ● 80 ml mlieka ● 1/2 ČL vanilkového extraktu ● ovocie a med na podávanie

NA OBALENIE: 3 šálky kukuričných lupienkov podrvených nahrubo ● 2 PL trstinového cukru ● 1/4 ČL mletej škorice ● 2 PL rozpusteného masla

 

Rúru vyhrejeme na 200 °C a na plech položíme papier na pečenie. Pripravíme zmes na obaľovanie. Do misy vsypeme podrvené kukuričné lupienky, cukor, škoricu a premiešame. Prilejeme roztopené maslo a znovu premiešame. V druhej mise zmiešame vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Chlieb nakrájame na 2,5 cm plátky a rozrežeme ich na tyčinky. Dobre ich namočíme do vaječnej zmesi a potom obalíme v zmesi kukuričných lupienkov. Tyčinky uložíme na plech a dáme piecť na 10 až 12 minút. Upečené hriankové tyčinky servírujeme ešte horúce s ovocím a poliate medom.

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 10 minút

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

chrumkavá francúzska hrianka s ovocím a medom, sladké raňajky recept: 3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT • 4-5 plátkov chleba • 4 vajcia veľkosti L • 80 ml mlieka • pol lyžičky vanilkového extraktu • ovocie a med na podávanie Na obalenie: • 3 šálky nahrubo podrvených kukuričných lupienkov (raňajkových) • 2 lyžice trstinového cukru • štvrť lyžičky mletej škorice • 2 lyžice rozpusteného masla 1. Rúru vyhrejte na 200 °C a na plech položte papier na pečenie

Vyskúšajte aj tento recept:

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:50
Remaining Time 1:50
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Zamilované šišky s malinovou polevou

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.