Vyskúšajte dokonalé ROZKVITNUTÉ mafiny, lepšie ste ešte nejedli! Hodia sa na party, aj len tak
24. 2. 2025, 11:27 (aktualizované: 24. 2. 2025, 18:49)

Zdroj: shutterstock
Za oknami to síce na jar ešte úplne nevyzerá, to však neznamená, že sa nemôžeme tešiť z krásy kvietkov už teraz. Tieto farebné dezerty vás presvedčia...
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Canva NCpZ
Vybrali sme pre vás tieto recepty na najlepšie jarné mafiny:
- Čučoriedkové mafiny s čokoládou
- Citrónové košíčky
- Orechové s kvetinkami
- Čokoládové s levanduľou
Čučoriedkové mafiny s čokoládou
12 kúskov
NA CESTO: 40 ml slnečnicového oleja ● 140 g masla ● 150 g práškového cukru ● 2 vajcia ● 40 g kakaa ● 90 ml horúcej vody ● 150 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● štipka soli
NA KRÉM: 180 g čučoriedkovej marmelády ● 500 g mascarpone ● 1 ČL prášku do pečiva ● 2 stužovače šľahačky ● 250 g krémového tvarohu ● jedlé kvety a čučoriedky na ozdobu
Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na mafiny vyložíme papierovým košíčkami. Nad horúcim vodným kúpeľom rozpustíme maslo s olejom a práškovým cukrom. Kakao zmiešame s horúcou vodou. Do misy rozbijeme vajcia a vyšľaháme na svetlú penu. Pridáme olejovo-maslovú zmes a zľahka zamiešame. Zapracujeme kakao a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou. Nanesieme do papierových košíčkov a pečieme asi 30 až 35 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém dáme všetky ingrediencie okrem čučoriedok a kvetov na ozdobu do misy a šľahačom vyšľaháme dokrémova. Nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na mafiny a ozdobíme čučoriedkami a kvetinami.
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 35 minút
Zdroj: shutterstock
Čučoriedkové mafiny s čokoládou
Citrónové košíčky
12 kúskov
150 g masla ● 150 g krupicového cukru ● 3 vajcia ● 1 citrón ● 150 g hladkej múky ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 75 g zmäknutého masla ● 3 PL práškového cukru ● 250 g smotanového syra typu žervé
Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Maslo s cukrom vyšľaháme na svetlú penu. Z citróna vytlačíme šťavu a nastrúhame kôru. Vajcia vymiešame s citrónovou šťavou a spolu s múkou a práškom do pečiva zapracujeme do masla. Cesto nanesieme do pripravených košíčkov a dáme piecť na 25 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom na svetlú penu. Zapracujeme smotanový syr a nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na mafiny. Posypeme strúhanou citrónovou kôru a ozdobíme plátkami citróna a vetvičkami mäty.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 25 minút
Zdroj: shutterstock
Citrónové košíčky