Reklama

Kuracia pečeň trocha inak: Tieto recepty si zamiluje každý gurmán a zvládne každý začiatočník!

Linguine s kuracími pečeňamia paradajkami

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Buď ju milujete, alebo nenávidíte. Ak ste členkou prvej skupiny, isto si pri týchto receptoch prídete na svoje. Ak ste skôr odporkyňa, možno zmeníte názor.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodná kuracia paštéta s hrozienkami a lieskovcami

    Vybrali sme pre vás tieto delikátne recepty na kuraciu pečeň:

    • Cesnakové kuracie pečene s paprikou
    • Čínske kuracie pečene s pomarančom
    • Vyprážané kuracie pečene s cibuľovým dipom
    • Hrianky s pečeňou a feniklom
    • Linguine s kuracími pečeňami a paradajkami

    Cesnakové kuracie pečene s paprikou

    4 porcie

    1 cibuľa ● 5 až 8 strúčikov cesnaku ● 400 g kuracích pečení ● 1/2 ČL sušeného oregana ● 1/4 ČL cesnakového prášku ● 1 menšia červená paprika ● 1 menšia zelená paprika ● 1/2 šálky bieleho vína alebo vývaru ● 1 až 2 jarné cibuľky ● citrónová šťava ● ryža ako príloha● soľ ● olivový olej

    Olej zohrejeme v stredne veľkej panvici, pridáme očistenú cibuľu nasekanú nadrobno a prelisované cesnaky. Opekáme 2 až 3 minúty, až kým nezmäknú. Pridáme očistené a umyté pečene, oregano, cesnakový prášok, soľ a nakrájanú červenú a zelenú papriku. Opekáme zo všetkých strán asi 5 minút. Znížime teplotu, prilejeme víno alebo vývar a citrónovú šťavu podľa chuti. Dusíme ďalej 5 až 8 minút. K pečeni uvaríme ryžu. Hotovú pečeň servírujeme s ryžou a nakrájanou jarnou cibuľkou.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    Cesnakové kuracie pečene s paprikou

    Anketa

    Sú pre vás kuracie pečienky stále obľúbené, alebo sa im vyhýbate?

    • Sú mojou obľúbenou súčasťou jedálnička78%
    • Vyhýbam sa im, už ich nemám ráda3%
    • Závisí od prípravy, niekedy áno, niekedy nie17%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Čínske kuracie pečene s pomarančom

    4 porcie

    400 g kuracích pečení ● 5 PL suchého bieleho vína alebo sherry ● 1 a 1/2 ČL kukuričného škrobu ● soľ

    NA OMÁČKU: 1/4 šálky kuracieho vývaru ● 2 PL suchého sherry ● 1 PL svetlej sójovej omáčky ● 1/2 PL tmavej sójovej omáčky ● 2 PL cukru ● 1 a 1/2 ČL kukuričného škrobu ● 1/4 ČL mletého sečuanského korenia alebo mletého čierneho korenia

    OKREM TOHO: 3 strúčiky cesnaku ● 2 ČL nastrúhaného zázvoru ● 1 malá cibuľa ● 1 PL citrónovej šťavy ● šťava z 1/2 pomaranča ● 1 pomaranč ● sezamový olej ● olej na opekanie

    Kuracie pečene očistíme, umyjeme, osušíme a dáme do misy. Pridáme víno a soľ. Dobre premiešame a posypeme kukuričným škrobom. Znova premiešame, aby sa pečene rovnomerne obalili. Pripravíme omáčku. V miske zmiešame všetky ingrediencie na omáčku. Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote zohrejeme jednu lyžicu oleja. Kuracie pečene napichneme na malú špajdľu a opekáme z každej strany do zlatohneda. Vyberieme a odložíme na tanier. Do panvice pridáme ďalšiu lyžicu oleja, cesnaky nakrájané na plátky a nastrúhaný zázvor. Opekáme a niekoľkokrát premiešame, aby sa uvoľnila vôňa. Pridáme cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Miešame a varíme asi 1 minútu. Prilejeme omáčku a varíme ďalej 4 až 5 minút. Špajdle s pečeňou vrátime do panvice a pridáme citrónovú a pomarančovú šťavu a plátky pomaranča. Opekáme, kým pečene nebudú hotové, omáčku opatrne z času na čas premiešame. Na záver dochutíme sezamovým olejom. Pečene podávame s omáčkou, ryžou, opekanými čínskymi rezancami alebo so zemiakovým pyré.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    Čínske kuracie pečene s pomarančom

    Vyprážané kuracie pečene s cibuľovým dipom

    4 až 6 porcií

    500 g kuracích pečení ● 1 a 1/2 šálky cmaru ● 1 šálka hladkej múky ● 1 šálka panko strúhanky ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej

    NA CIBUĽOVÝ DIP: 3 PL masla ● 2 až 3 cibule ● 1/2 ČL cibuľového prášku ● 1/4 ČL kajenského korenia alebo mletej červenej papriky ● 120 g smotanového syra ● 1/4 šálky majonézy ● 1/2 šálky kyslej smotany alebo jogurtu ● soľ● mleté čierne korenie

    Pripravíme dip. Na panvici roztopíme maslo. Pridáme očistené cibule nakrájané nadrobno, cibuľový prášok, kajenské korenie, soľ, korenie. Za stáleho miešania opekáme 5 minút. Potom znížime teplotu a za občasného miešania dusíme 20 až 25 minút. Stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť. K cibuli pridáme smotanový syr, majonézu, kyslú smotanu a vymiešame. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie na celú noc. Kuracie pečene očistíme, dáme do sitka a opláchneme vodou. Necháme odkvapkať a potom ich osušíme papierovými utierkami. Osolíme a okoreníme. Polovicu cmaru nalejeme do misy. Pridáme kuracie pečene a jemne ich premiešame, aby sa v cmare obalili. Dáme do chladničky na 30 minút až hodinu. Zvyšný cmar, múku a panko strúhanku dáme do troch misiek alebo plytkých tanierov. Každú kuraciu pečeň jemne prepichneme vidličkou, ponoríme do cmaru a obalíme múkou. Ponoríme druhýkrát do cmaru a obalíme v strúhanke. V panvici rozohrejeme olej na stredne vysokú teplotu. Obalené kuracie pečene opekáme asi 3 minúty, kým zospodu nezískajú zlatú farbu, potom ich otočíme a opekáme ďalšie 3 minúty z druhej strany. Vyberieme a papierovou utierkou zbavíme prebytočného oleja. Ihneď podávame s domácim dipom a s obľúbenou prílohou – s ryžou, pyré, so zeleninou. My sme k nim urobili špagety z cukety.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Čas vyprážania: 20 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    Vyprážané kuracie pečene s cibuľovým dipom

    Hrianky s pečeňou a feniklom

    2 porcie

    300 g kuracích pečení ● 1/2 ČL feniklových semienok ● 1 ČL drvenej rasce ● 3 strúčiky cesnaku ● 1 ČL korenia garam masálá alebo na čínu ● 1 ČL mletého koriandra ● 1 fenikel ● hriankový chlieb ● maslo ● soľ ● olej

    Kuracie pečene očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na kúsky podobnej hrúbky. Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozohrejeme olej. Pridáme feniklové semienka, rascu a prelisovaný cesnak a za stáleho miešania opekáme, kým semienka nezačnú zlatnúť, asi 3 minúty. Pečene pridáme do panvice. Posypeme korením garam masálá, mletým koriandrom a soľou. Jemne miešame a opekáme asi 5 minút. Na druhej panvici na malom množstve oleja opečieme fenikel nakrájaný na plátky. V hriankovači alebo v rúre upečieme hrianky nachrumkavo. Na opečené hrianky natrieme maslo, na každú uložíme plátok opečeného fenikla a pridáme opečené pečene.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas opekania: 15 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    Hrianky s pečeňou a feniklom

    Linguine s kuracími pečeňami a paradajkami

    4 porcie

    500 g kuracích pečení ● 1 cibuľa ● 2 strúčiky cesnaku ● 1 a 1/2 šálky paradajok krájaných na kocky ● 2 ČL balzamového octu ● lístky čerstvého tymianu ● 400 g cestovín linguine alebo špagiet ● soľ ● mleté čierne korenie ● olivový olej

    Kuracie pečene opláchneme, scedíme a nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme na strednom ohni olivový olej a pridáme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno. Dusíme, kým cibuľa nie je sklovitá, teda 3 až 4 minúty. Pridáme prelisované cesnaky a krátko opekáme, kým sa nerozvoňajú. Pridáme kuracie pečene a za častého miešania ich opekáme 4 až 6 minút, až kým nezhnednú. Pridáme nakrájané paradajky, balzamový ocot a tymian. Za občasného miešania dusíme 6 až 8 minút domäkka. Dochutíme soľou a korením. Kým sa pečene dusia, uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Scedíme, vrátime ich do hrnca, kde sa varili, pridáme pečene s paradajkami a premiešame. Jednotlivé porcie dáme na taniere, pokvapkáme olivovým olejom a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 30 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    Linguine s kuracími pečeňamia paradajkami

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.