Domáci BIG MAC ešte lepší ako z FASTFOODU! Nebudete sa ho vedieť dojesť, mňam...
10. 10. 2024, 14:00
Zabudnite na obložené žemle z fastfoodu, tie domáce sú tisíckrát chutnejšie a aj omnoho zdravšie. Určite vyskúšajte!
Zdroj: shutterstock
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Copyright (c) 2018 Nina Firsova/Shutterstock. No use without permission.
Galéria k článku
Domáci Big Mac
4 porcie
4 žemle so sezamom ● 300 g mletého hovädzieho mäsa ● 4 plátky topeného syra ● 100 g šalátových listov ● 1 menšia cibuľa ● olej ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 kyslé uhorky ● 1 paradajka
NA BIG MAC OMÁČKU: 250 g majonézy ● 60 g kyslých uhoriek ● 1 a 1/2 PL horčice ● 1 ČL bieleho vínneho octu ● 1/2 ČL mletej papriky ● 1/4 ČL sušeného cesnaku ● 1/4 ČL sušenej cibule● 1 ČL kečupu ● 1 šalotka ● 1/2 strúčika cesnaku ● 1 ČL cukru
Najprv si pripravíme omáčku. Ošúpanú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a dáme do misky. Zalejeme horúcou vodou a necháme 4 minúty odležať. Potom zlejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Zmiešame s cukrom a dáme spolu s kečupom, octom a koreninami do malého hrnca. Krátko ohrejeme, stiahneme z ohňa a zmiešame so zvyšnými surovinami na omáčku. Dáme do chladničky odležať. Na burgery mleté mäso osolíme, okoreníme a vytvarujeme z neho 8 burgerov. Žemle prekrojíme a z reznej strany krátko opečieme na grile. Burgery potrieme trochou oleja a opečieme z oboch strán dozlatista. Na výpeku opečieme nadrobno nasekanú cibuľku a burgery môžeme začať vrstviť. Spodnú časť žemle potrieme omáčkou, obložíme šalátom, paradajkou, mäsom, syrom, opäť mäsom, omáčkou, šalátom a nakoniec opečenou cibuľkou. Priklopíme vrchnou časťou žemle. Ihneď podávame.
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 4 minúty/1 kus
Zdroj: shutterstock
Domáci Big Mac