Domáci recept na slovenskú mortadellu musíte vyskúšať: Nielenže je zdravšia ale aj chutnejšia!
18. 10. 2024, 11:00

Zdroj: shutterstock
Vychutnajte si exkluzívnu mäsovú pochúťku z Talianska aj u vás doma. Jej príprava je naozaj jednoduchá a tá chuť...
Zdroj: shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Canva NCpZ
Slovenská mortadela
1 kus salámy
400 g prerasteného bravčového bôčika ● 400 g bravčového pliecka ● 3 vajcia ● 1/2 ČL mletej rasce ● štipka mletého muškátového orieška ● 1 až 2 ČL mletej papriky + na obalenie ● 3 až 4 strúčiky cesnaku ● soľ ● čerstvo mleté čierne korenie
Asi z polovice bôčika nakrájame slaninovú časť na veľmi drobné kocky. Zvyšný bôčik spolu s plieckom dvakrát zomelieme najemno. Dôkladne vymiešame rukou s ostatnými surovinami vrátane slaninových kociek. Ak chceme mať chudšiu verziu, namiesto slaniny použijeme morčacie prsia nakrájané na kocky. Necháme odležať v chlade 12 hodín. Zmes ešte raz premiešame a naplníme ňou vrecko na tlačenku. Pevne uzatvoríme v hrnci s vodou a varíme prikryté 90 minút. Necháme nie-koľko hodín vychladnúť a stuhnúť. Odstránime obal a obalíme v mletej paprike. Podávame nakrájanú na tenké plátky.
Čas prípravy: 25 minút
Čas odležania: 12 hodín
Čas varenia: 90 minút
Zdroj: shutterstock
Slovenská mortadella
Anketa
Vyskúšate tento domáci recept?
- Áno100%
- Nie0%
Hlasovanie bolo ukončené