Dostali ste chuť na SLADKÝ DEZERT: Tento MANDARÍNKOVÝ trifle sa doslova rozplýva na jazyku
13. 1. 2025, 7:00

Zdroj: shutterstock
Kombinácia jogurtu a šľahačky s kyslosťou mandarínok je neprekonateľná. Jednoduchšie to už ani nejde, uvidíte.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Canva NCpZ
Mandarínkový trifle
2 porcie
50 g cukrárskych piškót ● 3 PL umu ● 1 konzerva mandarínok (v sladkom náleve) ● 1 biely jogurt ● 1 balíček vanilkového cukru ● 2 PL práškového cukru ● 250 ml smotany na šľahanie ● ovocie na ozdobu ● 2 PL strúhanej čokolády na ozdobu
Piškóty nalámeme a pokvapkáme umom. Mandarínky precedíme cez sitko, nálev odložíme bokom a zopár mesiačikov mandarínok si môžeme nechať na ozdobu. Jogurt vymiešame s 1 lyžicou mandarínkovej šťavy, vanilkovým cukrom a 1 lyžicou práškového cukru. Smotanu s 1 lyžicou práškového cukru vyšľaháme na penu a zapracujeme do jogurtu. Do dvoch väčších pohárov rozdelíme namočené piškóty, mandarínky a smotanovú zmes. Postup zopakujeme. Povrch posypeme strúhanou čokoládou a ovocím a môžeme servírovať.
Čas prípravy: 15 minút
Zdroj: shutterstock
Mandarínkový trifle