Reklama

Tie NAJLEPŠIE JARNÉ NÁTIERKY len pre vás: Vyskúšajte mrkvovú, cibuľkovú či lososovú? MŇAM!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recept tohto LETA: Nepečená JAHODOVÁ TORTA sa stane vašim HITOM!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama

    Čo môže byť lepšie ako pomalé ráno s vôňou čerstvého chlebíka a k tomu chutná nátierka plná sviežej jarnej zeleninky, no nie?

    Vybrali sme pre vás tieto lahodné nátierky:

    • S pečeným baklažánom
    • Mrkvová s parmezánom
    • Tvarohová s jarnou cibuľkou
    • S lososom a so smotanovým syrom

    S pečeným baklažánom

    6 porcii

    NA NÁTIERKU: 2 väčšie baklažány ● 2 strúčiky cesnaku ● 4 PL tahini pasty ● 1 PL citrónovej šťavy ● 1 ČL soli ● petržlenová vňať a za‘atar korenie na ozdobenie (zmes korenín zo Stredného východu)

    Na nátierku rozkrojíme baklažány pozdĺžne na polovicu. Rezy potrieme olivovým olejom a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme približne 30 až 45 minút, aby baklažány boli úplne mäkké. Dužinu vydlabeme rovno do sitka a necháme ju 10 minút odkvapkávať. Následne ju preložíme a necháme celkom vychladnúť. Roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme. Zmiešame ju s pretlačeným cesnakom, tahini pastou, citrónovou šťavou a so soľou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    chlebové paličky s baklažánovou nátierkou

    Mrkvová s parmezánom

    5 porcii

    NA NÁTIERKU: 2 až 3 mrkvy ● 100 g parmezánu ● 2 strúčiky cesnaku ● 2 PL majonézy ● 100 g čerstvého kozieho syra ● 100 g smotanovej nátierky ● soľ ● čierne korenie ● čili

    Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Do misy k mrkve pridáme najemno nastrúhaný parmezán, pretlačený cesnak, majonézu, kozí syr, nátierku, soľ, korenie a podľa chuti aj čili. Všetko dobre premiešame a môžeme natrieť na rožky.

    Čas prípravy: 10 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    rožky s rascou a mrkvovou nátierkou

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?

    Tvarohová s jarnou cibuľkou

    5 porcií

    NA NÁTIERKU: 250 g plnotučného hrudkovitého tvarohu ● 2 PL olivového oleja ● 1 PL citrónovej šťavy ● 1 ČL worcesterskej omáčky ● soľ ● mleté čierne korenie● 2 až 3 jarné cibuľky ● 1 ČL čerstvého oregana

    Tvaroh vložíme do mixéra, pridáme olej, citrónovú šťavu, 1 až 2 lyžičky worcesterskej omáčky, soľ, korenie podľa chuti a rozmixujeme. Jarné cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Pridáme do tvarohovej zmesi, spolu s nasekanými lístkami oregana a dobre premiešame.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    špaldové žemle s cibuľkovou nátierkou

    Čas prípravy: 15 minút

    S lososom a so smotanovým syrom

    6 porcií

    NA NÁTIERKU:150 g čerstvého lososa ● 250 g smotanového syra ● pár kvapiek citrónovej šťavy ● olivový olej ● soľ ● korenie ● pažítka ● červená paprika

    Lososa pred pečením jemne osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. Necháme vychladnúť. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky, pridáme smotanový syr, citrónovú šťavu, soľ, korenie, na- jemno nasekanú pažítku a červenú papriku. Dobre premiešame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 10 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    raňajkové bagle s lososovou nátierkou

    A sladké nátierky ste už skúšali?

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Mrkvové žemličky so sladkými nátierkami krok za krokom