Vyskúšajte našu domácu "SNICKERSKU": Hotová je raz-dva a aj tisíckrát lepšia ako tá z obchodu!
31. 3. 2024, 16:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:27)

Ak ste si aj vy zamilovaný karamelovú čokoládovú tyčinku s arašidmi, ste na správnej adrese...
Zdravé „snickersky“
16 kúskov
NA KORPUS: ● 150 g jemných ovsených vločiek ● 100 g mletých mandlí ● 2 PL kokosového oleja ● 2 PL javorového sirupu ● 100 ml rastlinného mlieka ● štipka morskej soli
NA KARAMEL: ● 250 g datlí medjool ● 1 PL kokosového oleja ● 2 PL javorového sirupu ● 3 PL arašidového masla ● 100 ml rastlinného mlieka ● 1 ČL mletej vanilky ● štipka morskej soli ● 80 g arašidov
NA ČOKOLÁDU: ● 200 g vegánskej horkej čokolády ● 1 PL kokosového oleja
Na korpus rozmixujeme ovsené vločky najemno. Pridáme do misy spolu s mletými mandľami, rozpusteným kokosovým olejom, javorovým sirupom, mliekom a so soľou. Vypracujeme hladkú mrveničku, ktorú natlačíme na dno formy 20 x 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Povrch zarovnáme a dáme do mrazničky. Na „karamel“ dáme všetky suroviny okrem arašidov do mixéra a rozmixujeme dohladka. Vmiešame arašidy, natrieme na korpus, povrch podľa možností uhladíme a dáme do mrazničky aspoň na 2 a 1/2 hodiny. Potom vyberieme z mrazničky, odstránime formu a nakrájame na menšie tyčinky nožom namočeným do horúcej vody. Čokoládu nasekáme a spolu s kokosovým olejom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Tyčinky namáčame do čokolády a necháme stuhnúť na mriežke.
Čas prípravy: 25 minút
Čas mrazenia: 3 hodiny
Zdroj: shutterstock
Zdravé snickersky