Reklama

Vyskúšajte našu domácu "SNICKERSKU": Hotová je raz-dva a aj tisíckrát lepšia ako tá z obchodu!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte si s nami lahodný nepečený koláč s jahodami a makom: NIKTO NEODOLÁ!
    Reklama

    Ak ste si aj vy zamilovaný karamelovú čokoládovú tyčinku s arašidmi, ste na správnej adrese...

    Zdravé „snickersky“

    16 kúskov

    NA KORPUS: ● 150 g jemných ovsených vločiek ● 100 g mletých mandlí ● 2 PL kokosového oleja ● 2 PL javorového sirupu ● 100 ml rastlinného mlieka ● štipka morskej soli

    NA KARAMEL: ● 250 g datlí medjool ● 1 PL kokosového oleja ● 2 PL javorového sirupu ● 3 PL arašidového masla ● 100 ml rastlinného mlieka ● 1 ČL mletej vanilky ● štipka morskej soli ● 80 g arašidov

    NA ČOKOLÁDU: ● 200 g vegánskej horkej čokolády ● 1 PL kokosového oleja

    Na korpus rozmixujeme ovsené vločky najemno. Pridáme do misy spolu s mletými mandľami, rozpusteným kokosovým olejom, javorovým sirupom, mliekom a so soľou. Vypracujeme hladkú mrveničku, ktorú natlačíme na dno formy 20 x 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Povrch zarovnáme a dáme do mrazničky. Na „karamel“ dáme všetky suroviny okrem arašidov do mixéra a rozmixujeme dohladka. Vmiešame arašidy, natrieme na korpus, povrch podľa možností uhladíme a dáme do mrazničky aspoň na 2 a 1/2 hodiny. Potom vyberieme z mrazničky, odstránime formu a nakrájame na menšie tyčinky nožom namočeným do horúcej vody. Čokoládu nasekáme a spolu s kokosovým olejom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Tyčinky namáčame do čokolády a necháme stuhnúť na mriežke.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas mrazenia: 3 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Zdravé snickersky

    Nás podcast o zdraví a jedle poznáte?