Reklama

Zostala vám doma staršia vianočka alebo iné sladké pečivo? LETNÁ ŽEMĽOVKA je TOP nápad!

Žemľovka s marhuľami

Zdroj: ROBO HUBAČ

Reklama

Neváhajte a pripravte si s nami krok za krokom tento jednoduchý a lahodný sladký obed. Mňam!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:14
Remaining Time 1:14
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vyskúšajte našu DOMÁCU NANUKOVÚ TORTU: Nič lepšie ste ešte nejedli!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Tvarohová žemľovka s marhuľami a nektárinkami

    5 porcií

    500 g vianočky s hrozienkami (ideálne domácej) ● 300 ml plnotučného mlieka ● 125 g zmäknutého masla (+ na vymazanie formy) ● 200 g kryštálového cukru (+ 1 PL na ovocie a 1 PL na sneh) ● 2 balíčky vanilkového cukru ● 6 vajec ● 1 kg marhúľ a nektáriniek (dokopy) ● šťava z 1 citróna ● 500 g plnotučného hrudkovitého tvarohu ● kôra z 1/2 biocitróna

    1. krok: Zohrejeme mlieko, pridáme 25 g masla, 100 g cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Miešame, kým sa maslo neroztopí. Pridáme 3 žĺtky. Do ochuteného mlieka namáčame plátky vianočky a ukladáme ich do vymasteného hlbokého plechu (30 x 20 cm).

    2. krok: Ovocie nakrájame na mesiačiky. Posypeme lyžicou cukru, polejeme lyžicou citrónovej šťavy a dochutíme vanilkovým cukrom. Necháme chvíľu odstáť.

    3. krok: Zvyšných 100 g zmäknutého masla a 100 g cukru vyšľaháme na penu a postupne pridávame 3 žĺtky, potom hrudkový tvaroh, citrónovú kôru a tuhý sneh z troch bielkov.

    4. krok: Na prvú vrstvu vianočky natrieme celú tvarohovú zmes. Na tvaroh poukladáme druhú časť vianočky namočenej v ochutenom mlieku.

    5. krok: Teraz rovnomerne navrstvíme nakrájané marhule a nektárinky. Ovocie zakryjeme poslednou vrstvou vianočky namočenej v mlieku. Pečieme 30 až 35 minút pri teplote 160 °C.

    6. krok: Zo zvyšných 3 bielkov a 1 lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh a rozotrieme ho na upečenú žemľovku. Dáme zapiecť na 10 minút, kým sa sneh pekne nesfarbí.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: ROBO HUBAČ

    Príprava žemľovky

    Mohol by vás zaujímať:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Aké suveníry z dovolenky si nosí domov Michaela Majerníková?