Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Po týchto POTRAVINÁCH hnedne pokožka! Do jedálnička ich však musíte zradiť včas!

Aby ste si udržali opálenie, jedzte oranžové, červené a žlté ovocie a zeleninu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Slnko už začne pripaľovať viac a viac, a to znamená, že my sa musíme viac a viac chrániť. A to natieraním sa krémami s ochrannými faktormi, ale aj správnym stravovaním, ktoré pomôže pokožke zostať sviežou, no zároveň jemne hnedou. A takú v lete chceme, však?

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nazrite do ZÁKULISIA: Takto sme fotili na titulku moderátorku Luciu Hlaváčkovú

    Mrkva – kráľovná bronzovej pokožky

    Zdroj: shutterstock

    Mrkva je najznámejšia potravina, ktorá pomáha pokožke zhnednúť.

    Anketa

    Máte radi surovú mrkvu?

    Hlasovanie bolo ukončené

    Mrkva je bohatá na betakarotén, provitamín A, ktorý sa ukladá v pokožke a pomáha jej získať zlatistý nádych. Ak si chcete udržať opálenie dlhšie, chrumkajte mrkvu surovú, pripravte si z nej smoothie alebo si ju pridajte do šalátu. Okrem krásneho opálenia podporuje aj zdravie očí a imunitu. Pravidelná konzumácia môže dokonca zlepšiť aj kvalitu a tón pleti.

    Paradajky – prirodzený štít proti slnku

    Zdroj: shutterstock

    Paradajky sú superzdravá potravina, ktorá navyše pomáha pokožke byť krásne hnedou.

    Anketa

    Máte radi paradajky?

    Hlasovanie bolo ukončené

    Paradajky obsahujú lykopén – silný antioxidant, ktorý chráni pokožku pred poškodením slnečným žiarením. Navyše, keď ich uvaríte (napr. v polievke alebo omáčke), účinok lykopénu sa ešte znásobí. Lykopén pomáha redukovať začervenanie pokožky po opaľovaní a znižuje riziko spálenia. Z paradajok si môžete pripraviť chutné gazpacho alebo ich kombinovať s mozzarellou ako osviežujúci letný šalát.

    Citrusy a ovocie plné vitamínu C

    Zdroj: Shutterstock

    Citróny, pomaranče, grepy... Jedzte ich, pite šťavu, skrátka, doprajte si ich s vedomím, že vám len a len prospejú.

    Anketa

    Máte radi citrusy?

    Hlasovanie bolo ukončené

    Pomaranče, grep, kivi či jahody obsahujú vysoký podiel vitamínu C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu a chráni pokožku pred predčasným starnutím. Zároveň posilňujú imunitu pokožky a napomáhajú jej regenerácii po opaľovaní. Vitamín C tiež zvyšuje účinnosť betakaroténu, takže sa s inými potravinami krásne dopĺňa. Skúste si urobiť ovocný šalát s trochou limetkovej šťavy a lístkami mäty.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.