Aj vám chlieb rýchlo splesnivie? S TÝMTO tipom sa to už nikdy nestane! Fú, to musíte skúsiť!
16. 6. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 2:10)

Zdroj: Shutterstock
Najlepšie rady do domácnosti. Tentokrát vám poradíme, čo robiť, aby váš chlieb nesplesnivel.
Ako rozoznať kvalitné čierne korenie?
Keď rozbijete zrniečko čierneho korenia, malo by sa rozdeliť na väčšie kúsky a zanechať po sebe jemnú tukovú vôňu. Nízkokvalitné celé čierne korenie je príliš suché a po rozbití sa rozpadne na maličké kúsky.
Zdroj: shutterstock
Ako rozoznať kvalitné čierne korenie?
SOS z kuchyne
Ako zabrániť chlebu, aby rýchlo plesnivel?
Lýdia z Trnavy
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne
Radí redaktorka Petra Mitringová
Na to, aby vám chlieb už na druhý alebo tretí deň nesplesnivel, potrebujete len dve veci. Chlieb zabaľte dvakrát. Najprv priamo v obchode do papierového vrecúška a potom doma do bavlnenej utierky. Tá pohltí akúkoľvek vlhkosť, ktorá by sa mohla dostať k chlebíku.
Padlo nám do oka
Nádoby na ľad
Horúce slniečko nás nabáda dopriať si osviežujúci pohár obľúbeného nápoja s kockami ľadu. Ak im chcete dopriať nový šat, máme pre vás zopár nápadov.
Zdroj: archív firiem
Detské, Bellarose, 18,59 €
Zdroj: archív firiem
Pre kartárov, Tescoma, 12,90 €
Zdroj: archív firiem
Na frťany, GastroKuchyne, 8,30 €
Paradajky nepatria do chladničky
Studený vzduch zastaví ich dozrievanie a práve tento proces dodáva paradajkám sladkú chuť. V chlade ju nielenže stratia, ale súčasne sa mení aj ich štruktúra, začnú mäknúť, vodnatieť a napokon plesnivieť.
Zdroj: shutterstock
Paradajky nepatria do chladničky
Pre knihomoľky
Danka Šárková: Krkonošská kuchařka
Autorka v tejto jedinečnej kuchárskej knihe zhromaždila recepty od krkonošských gazdín, ktoré sama nazýva čarodejnicami. Dokázali totiž z relatívne málo surovín (zemiaky, kapusta, mlieko, vajíčka a podobne) nasýtiť celú rodinu vrátane statných pracujúcich chlapov. Vyskúšajte spolu tradičnú strapatú nevestu, hubovec alebo hladkú ančku.
Anahita, 22,56 €
Zdroj: archív firiem
Danka Šárková: Krkonošská kuchařka