Reklama

Aj vám chlieb rýchlo splesnivie? S TÝMTO tipom sa to už nikdy nestane! Fú, to musíte skúsiť!

chlieb

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti. Tentokrát vám poradíme, čo robiť, aby váš chlieb nesplesnivel.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte si praženicový krajec: Sýte na raňajky na víkend

    Ako rozoznať kvalitné čierne korenie?

    Keď rozbijete zrniečko čierneho korenia, malo by sa rozdeliť na väčšie kúsky a zanechať po sebe jemnú tukovú vôňu. Nízkokvalitné celé čierne korenie je príliš suché a po rozbití sa rozpadne na maličké kúsky.

    Zdroj: shutterstock

    Ako rozoznať kvalitné čierne korenie?

    SOS z kuchyne 

    Ako zabrániť chlebu, aby rýchlo plesnivel?

    Lýdia z Trnavy

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

    Radí redaktorka  Petra Mitringová

    Na to, aby vám chlieb už na druhý alebo tretí deň nesplesnivel, potrebujete len dve veci. Chlieb zabaľte dvakrát. Najprv priamo v obchode do papierového vrecúška a potom doma do bavlnenej utierky. Tá pohltí akúkoľvek vlhkosť, ktorá by sa mohla dostať k chlebíku.

    Padlo nám do oka 

    Nádoby na ľad

    Horúce slniečko nás nabáda dopriať si osviežujúci pohár obľúbeného nápoja s kockami ľadu. Ak im chcete dopriať nový šat, máme pre vás zopár nápadov.

    Zdroj: archív firiem

    Detské, Bellarose, 18,59 €

    Zdroj: archív firiem

    Pre kartárov, Tescoma, 12,90 €

    Zdroj: archív firiem

    Na frťany, GastroKuchyne, 8,30 €

    Paradajky nepatria do chladničky

    Studený vzduch zastaví ich dozrievanie a práve tento proces dodáva paradajkám sladkú chuť. V chlade ju nielenže stratia, ale súčasne sa mení aj ich štruktúra, začnú mäknúť, vodnatieť a napokon plesnivieť.

    Zdroj: shutterstock

    Paradajky nepatria do chladničky

    Pre knihomoľky

    Danka Šárková: Krkonošská kuchařka

    Autorka v tejto jedinečnej kuchárskej knihe zhromaždila recepty od krkonošských gazdín, ktoré sama nazýva čarodejnicami. Dokázali totiž z relatívne málo surovín (zemiaky, kapusta, mlieko, vajíčka a podobne) nasýtiť celú rodinu vrátane statných pracujúcich chlapov. Vyskúšajte spolu tradičnú strapatú nevestu, hubovec alebo hladkú ančku.

    Anahita, 22,56 €

    Zdroj: archív firiem

    Danka Šárková: Krkonošská kuchařka

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.