Reklama

Zase vám pri varení prasklo vajce? Skúste TOTO a sľubujeme, že sa to už nestane!

Ako z cukrárne

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Milujete citróny a pomaranče? Tento koláč je presne pre vás

    SOS z kuchyne

    Ako zabrániť strúhaným zemiakom, aby sčerneli?

    Maťka z Bratislavy

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Postrúhané surové zemiaky na placky alebo halušky hneď po ošúpaní zalejte malým množstvom horúceho mlieka. Zachovajú si tak svoju peknú farbu.

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

    Padlo nám do oka

    Závesný kôš na ovocie

    Záhrady sa nám za celoročnú starostlivosť odvďačujú pestrofarebnou nádielkou ovocia a zeleniny. A keďže väčšina týchto plodov by sa mala skladovať pri izbovej teplote, je vhodné vymyslieť im odkladací priestor, kde budú vždy poruke. Skvelým riešením je košík, ktorý si zavesíte na stenu alebo linku, a pracovaná plocha v kuchyni ostane voľná.

    Zdroj: archív firmy

    Pletený, Bellarose, 28,20 €

    Zdroj: archív firmy

    Rustikálny, Next, 17 €

    Zdroj: archív firmy

    Elegantný, H&M, 24,99 €

    Pre knihomoľky

    Dr. Becky Campbell: Čtyřfázový program histaminového restartu

    Mnoho ľudí trpí prob-lémami, ako je   migréna, úzkosť, tráviacimi ťažkosťami alebo kožnými problémami a nevedia zistiť dôvod. Jednou z príčin môže byť aj histamínová intolerancia. Na základe dlhoročných skúseností vytvorila   Dr. Campbell revolučný program, ktorý hľadá   základné príčiny a ponúka fungujúce riešenie.   Okrem toho nájdete v tejto šikovnej knihe   kopu krásnych receptových inšpirácií s nízkym obsahom histamínu. Isto si pochutnáte.

    Anag, 16,16 €

    Zdroj: archív firmy

    DR. BECKY CAMPBELL: ČTYŘFÁZOVÝ PROGRAM HISTAMINOVÉHO RESTARTU

     Ako z cukrárne

    Aby sa vám koláče z lístkového cesta krásne leskli, pridajte do vajíčka, ktorým cesto potriete, šťavu z polovice citróna.

    Zdroj: shutterstock

    Ako z cukrárne

     Maslo dá ten správny šmrnc!

    Rady si doma pečiete vlastný chlieb a pečivo? Skúste ho po vytiahnutí z rúry potrieť rozpusteným maslom. Bude krásne vláčne a jemné. A tá vôňa...

    Zdroj: shutterstock

    Maslo dá ten správny šmrnc!

    Rýchla pomoc

    Zase prasklo? Prasknutiu škrupinky vajíčka pri varení zabránite tak, že ju opatrne na dvoch miestach prepichnete špendlíkom. Ak napriek tomu praskne, rýchlo pridajte do vody soľ, aby vajíčko nevytieklo.

    Zdroj: shutterstock

    Rýchla pomoc

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.