Reklama

Chystáte oslavu narodenín? Čokoládová torta s malinovo-jogurtovou penou všetkým vyrazí dych!

Penová torta s čokoládou

Zdroj: shutterstock

Reklama

Ak sa chcete predviesť, táto torta je to pravé. Vyzerá fantasticky a tá chuť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodné BANÁNOVÉ rezy s VAJeČNÝM LIKÉROM sú nebíčko v papuľku! Určite vyskúšajte
    Zdroj: Canva NCpZ

    Penová torta s čokoládou

    10 kúskov

    NA KORPUS: 150 g kakaových sušienok ● 50 g masla

    NA PIŠKÓTOVÉ CESTO: 100 g krupicového cukru● 3 vajcia ● štipka soli ● 50 g hladkej múky ● 1 a 1/2 PL kakaa

    NA PLNKU: 6 plátkov želatíny ● 300 g malín ● 150 g jogurtu ● 70 g krupicového cukru● 250 ml smotany na šľahanie

    OKREM TOHO: 100 g horkej čokolády ● 1 PL rastlinného oleja ● 4 PL malinového džemu

    Ako prvé si pripravíme piškótové cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu s priemerom 16 cm vystelieme papierom na pečenie. Na cesto šľaháme vajcia, cukor a soľ asi 4 minúty do peny. Opatrne zapracujeme múku s kakaom a nanesieme do formy. Pečieme asi 35 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Na korpus nadrvíme sušienky a zmiešame s rozpusteným maslom. Nanesieme na dno tortovej formy s priemerom 21 cm a poriadne utlačíme. Dáme do chladničky. Na mousse namočíme želatínu do studenej vody. Maliny privedieme spolu s cukrom do varu. Následne prepasírujeme cez sitko. Horúce pyré dáme do misy a pridáme vyžmýkanú želatínu. Necháme rozpustiť. Vmiešame jogurt a dáme na 30 minút do chladničky. Korpus z nej vyberieme. Do stredu dáme čokoládové piškótové cesto a potrieme malinovým džemom. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do malinového krému. Nalejeme na korpus a povrch uhladíme. Dáme na noc do chladničky stuhnúť. Opatrne dáme dole obruč z formy a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili rozpustením čokolády a zmiešaním s rastlinným olejom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 45 minút

    Čas pečenia: 35 minút

    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Penová torta s čokoládou

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?