Dajte do misy múku, čučoriedky a ...: Upečiete ten najšťavnatejší raňajkový chlebík na svete!
9. 3. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:04)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Už máte dosť kupovaných polotovarov, ktoré vaši milovaní vyžadujú na raňajky. Skúste tento jednoduchý sladký chlebík. Je božský!
Čučoriedkový chlebík
15 kúskov
160 g hladkej múky (+ 1 PL) ● 2 ČL prášku do pečiva ● štipka soli ● 3 vajcia ● 150 g krupicového cukru ● 170 g kyslej smotany alebo hustého jogurtu ● 70 ml slnečnicového oleja ● 1 PL citrónovej šťavy ● 1 PLcitrónovej kôry ● 200 g čučoriedok ● mandľové lupienky na posypanie
Rúru vyhrejeme na 175 °C a formu na chlebík vymažeme a vysypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kyslú smotanu, olej, citrónovú šťavu aj kôru a premiešame. Už len ručne zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov a postupne pridávame múku. Dve tretiny hmoty vylejeme do pripravenej formy a posypeme polovicou čučoriedok, ktoré sme vyváľali v lyžici hladkej múky. Zalejeme ich zvyšným cestom a posypeme čučoriedkami. Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť na 40 až 55 minút. Urobíme test špajdľou, či je chlebík prepečený. Chlebík vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame ho s dobrým čajom alebo kávou.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 55 minút
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
čučoriedkový chlebík