Reklama

Dajte do misy múku, čučoriedky a ...: Upečiete ten najšťavnatejší raňajkový chlebík na svete!

čučoriedkový chlebík, sladké raňajky

recept:
15 KÚSKOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30-40 MINÚT
• 160 g hladkej múky (+ 1 lyžica)
• 2 lyžičky kypriaceho prášku
• štipka soli
• 3 vajcia L
• 150 g krupicového cukru
• 170 g kyslej smotany alebo hustého
jogurtu
• 70 ml slnečnicového oleja • 1 lyžica citrónovej šťavy • 1 lyžica citrónovej kôry
• 200 g čučoriedok
• mandľové lupienky na posypanie
1. Rúru vyhrejte na 175 °C a formu
na chlebík vymažte a vysypte múkou alebo

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Už máte dosť kupovaných polotovarov, ktoré vaši milovaní vyžadujú na raňajky. Skúste tento jednoduchý sladký chlebík. Je božský!

Čučoriedkový chlebík

 

15 kúskov

160 g hladkej múky (+ 1 PL) ● 2 ČL prášku do pečiva ● štipka soli ● 3 vajcia ● 150 g krupicového cukru ● 170 g kyslej smotany alebo hustého jogurtu ● 70 ml slnečnicového oleja ● 1 PL citrónovej šťavy ● 1 PLcitrónovej kôry ● 200 g čučoriedok ● mandľové lupienky na posypanie

Rúru vyhrejeme na 175 °C a formu na chlebík vymažeme a vysypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kyslú smotanu, olej, citrónovú šťavu aj kôru a premiešame. Už len ručne zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov a postupne pridávame múku. Dve tretiny hmoty vylejeme do pripravenej formy a posypeme polovicou čučoriedok, ktoré sme vyváľali v lyžici hladkej múky. Zalejeme ich zvyšným cestom a posypeme čučoriedkami. Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť na 40 až 55 minút. Urobíme test špajdľou, či je chlebík prepečený. Chlebík vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame ho s dobrým čajom alebo kávou.

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 55 minút

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

čučoriedkový chlebík

Vyskúšajte aj tento recept:

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Zamilované šišky s malinovou polevou

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.