Reklama

Jeseň klope na dvere, privítajte ju zdravými receptami! Špenátová polievka s kokosom je MŇAM!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Túto JABLKOVÚ BÁBOVKU si zamilujete! Hotová je raz-dva a chutí FAMÓZNE, mňam...
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama
    Petra Mitringová

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Vyskúšajte tieto netradičné, no zato megachutné recepty. Nebudete sa ich vedieť dojesť, uvidíte...

    Vybrali sme pre vás tieto fit recepty:

    Banánový chlebík s tvarohom

    12 kúskov

    300 g nízkotučného tvarohu ● 4 zrelé banány ● 1 vajce ● 2 PL medu ● 400 g špaldovej celozrnnej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 100 g vlašských orechov ● 100 g kešu orechov

    Rúru predhrejeme na 175 °C. Banány v miske roztlačíme vidličkou a rozmixujeme. Zamiešame tvaroh, vajce a med. V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva a postupne zapracujeme do banánovej zmesi. Ako posledné zamiešame nasekané orechy. Cesto nanesieme do formy na chlebík, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, a dáme piecť približne na 45 minút. Následne vyberieme z rúry, necháme 10 minút postáť, potom vyklopíme a necháme vychladnúť úplne.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: shutterstock

    Banánový chlebík s tvarohom

    Kokosovo-špenátová polievka

    4 porcie

    1 biela cibuľa ● 30 g zázvoru ● 1 PL oleja ● 300 g baby špenátu ● 400 ml kokosového mlieka ● soľ ● mleté čierne korenie ● citrónová šťava ● 1/2 ČL vločiek čili ● 30 g arašidov ● 1/2 zväzku koriandra

    Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Rovnako postupujeme aj so zázvorom. V hrnci rozpálime olej, vmiešame cibuľu a zázvor a opečieme do sklovita. Špenát opláchneme a vytrasieme z neho vodu. Pridáme do hrnca a necháme zvädnúť. Zalejeme kokosovým mliekom a 300 ml vody a necháme asi 3 minúty spolu variť. Následne rozmixujeme tyčovým mixérom. Privedieme opäť do varu a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame posypané nasekanými arašidmi, koriandrom a vločkami čili.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: shutterstock

    Kokosovo-špenátová polievka

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?

    Zoodles s bolognese

    4 porcie

    4 cukety ● 400 g hovädzieho mletého mäsa ● 400 g sekaných paradajok v konzerve ● 1 až 2 PL paradajkového pretlaku ● 2 PL olivového oleja ● 2 strúčiky cesnaku ● 1 cibuľa ● 100 ml zeleninového vývaru ● 1 PL mletej papriky ● 1 PL sušeného oregana ● 1 PL sušenej bazalky ● soľ ● korenie● 1 PL sušeného rozmarínu ● 1 ČL trstinového cukru ● 1 PL balzamového octu ● 4 PL parmezánu

    Na omáčku ošúpeme a nasekáme cibuľu a cesnak. Na panvici rozpálime 1 PL oleja, pridáme mleté mäso a na prudkom ohni opekáme nachrumkavo. Vmiešame cesnak, cibuľu, bylinky a korenie, ako aj pretlak a spolu opekáme 1 až 2 minúty. Zalejeme vývarom, osladíme a dochutíme balzamovým octom. Vmiešame paradajky a pod pokrievkou dusíme asi 15 minút. Dochutíme soľou a korením. Cukety umyjeme a pomocou špiralizéra nastrúhame na špagety. Na panvici rozpálime 1 PL olivového oleja a zoodles na ňom opekáme 3 až 4 minúty. Následne podávame s omáčkou a posypané parmezánom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: shutterstock

    Zoodles s bolognese

    Panna cotta so slivkami

    4 porcie

    5 plátkov želatíny (alebo 1 ČL agaru) ● 250 ml kokosovej smotany ● 150 ml smotany na šľahanie ● 2 kapsuly kardamómu ● 2 PL xylitu ● 1 ČL vanilkovej drene ● 4 slivky

    Želatínu namočíme do studenej vody. Obe smotany v hrnci ohrejeme, pridáme kardamóm, xylit a vanilkovú dreň a necháme 10 minút odstáť. Potom scedíme, smotanu opäť ohrejeme a rozpustíme v nej vymačkanú želatínu. Zmes nalejeme do pripravených pohárikov a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň slivky vykôstkujeme, nakrájame podľa potreby a krátko opečieme na panvici. Panna cottu vyklopíme z formičiek a podávame s opečenými slivkami.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Panna cotta so slivkami

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.