Reklama

Pripravte si s nami fantastický plnený BRAVČOVÝ BOČIK, lepší ste ešte nemali, MŇAM!

plnený bravčový bôčik, foto - postup

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Chcete sa blysnúť pred rodinou? Touto lahodnou mäsovou pochúťkou si všetkých získate.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dostali ste chuť na OVOCNÝ koláč? Tieto šťavnaté rezy S VÍNOM potešia vaše chuťové poháriky
    Zdroj: Canva NCpZ

    Plnený bravčový bôčik

    6 až 8 porcií

    1 a 1/2 kg bravčového bôčika s kožou a bez kosti

    NA PLNKU: 2 stredne veľké cibule ● 4 strúčiky cesnaku ● 1/2 ČL mletej rasce ● 2 PL čerstvej šalvie ● 1/2 ČL čerstvého rozmarínu ● 300 g bravčového stehna alebo pliecka ● 2 žemle alebo rožky ● 2 vajcia ● 100 ml bieleho vína ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej alebo masť

    NA PODÁVANIE: pečené zemiaky ● kvasená a nakladaná zelenina ● papričky čili

    1. Kožu bravčového bôčika jemne narežeme do diamantového tvaru.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    2. Teraz ho rozkrojíme tak, aby nám vznikol jeden väčší neprerušovaný plát („na knihu“). Snažíme sa mäso nerozkrojiť úplne, no ak sa to stane, nič to. Mäso z vnútornej strany jemne narežeme viacerými rezmi, ak je plát hrubší ako jeden centimeter, vyklepeme ho cez pevnejšie igelitové vrecko tĺčikom. Vmasírujeme doň soľ a korenie.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    Anketa

    Máte radi plnený bravčový bôčik?

    • Áno, milujem ho!94%
    • Nie, nie som veľmi na mäso.5%

    Hlasovanie bolo ukončené

    3. Pripravíme plnku. Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme na masti alebo oleji, pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, nasekanú šalviu a rozmarín. Vychladnuté premiešame s bravčovým stehnom alebo plieckom pomletým najemno.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    4. Pečivo nakrájame na menšie kocky, necháme obschnúť (alebo krátko opečieme na suchej panvici), zmiešame ho s rozšľahanými vajíčkami a vínom. Pridáme mäsovú zmes. Z plnky vytvarujeme malý hamburger, opečieme ho na troche tuku a ochutnáme. Podľa potreby dochutíme zvyšok surovej plnky.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    5. Bôčik obložíme mäsovou plnkou a rukami utlačíme tak, aby sa dal pekne zvinúť.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    6. Pevne zvinieme a zviažeme motúzom. Položíme na plech alebo rošt podložený plechom a pečieme 30 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na160 °C a pečieme domäkka asi 2 až 3 hodiny. Ak povrch rolky rýchlo hnedne, prikryjeme ju hliníkovou fóliou. Potom zvýšime teplotu na 200 °C a rolku dopečieme do zlatohneda. Pred krájaním ju necháme aspoň 20 minút chladnúť.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    Čas prípravy: 45 minút

    Čas pečenia: 3 hodiny

    Viac inšpirácie na mäsové pochúťky nájdete v GALÉRII priamo TU:

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.