Reklama

Naše nepečené koláčiky sú nielenže mega chutné, ale ešte aj výživné: Určite vyskúšajte!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    CHESEECAKE plný ČOKOLÁDY s kandizovaným ovocím: Toto MUSÍTE vyskúšať!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama

    Isto ste už počuli o zdravých nepečených zákuskoch, ktoré v cukrárni nájdete pod označením raw. V kombinácii s čokoládou sú neskutočne dobré… Určite ich vyskúšajte!

    S avokádovým čokopudingom

    8 kúskov

    NA KORPUS: ● 100 g datlí ● 40 g mletých mandlí ● 40 g mletých lieskovcov ● 1 PL kakaa ● štipka soli

    NA PLNKU: ● 2 avokáda ● 2 mrazené banány ● 15 g kokosového oleja ● 30 g javorového sirupu ● 50 g mandľového masla ● 40 g kakaa ● štipka soli ● 1 ČL vanilkovej esencie ● sekané orechy na posypanie

    Datle namočíme na 10 minút do teplej vody, potom zlejeme. Všetky prísady na korpus dáme do mixéra alebo sekáčika a rozmixujeme na hladkú zmes. Menšiu tortovú formu (s priemerom 16 cm) vystelieme papierom na pečenie a zmes na korpus natlačíme na jej dno. Povrch uhladíme a dáme do mrazničky. Na plnku ohrejeme kokosový olej. Dáme do mixéra a pridáme všetky ostatné suroviny okrem orechov na posypanie. Rozmixujeme a zmes natrieme na korpus. Dáme opäť do mrazničky stuhnúť. Vyberieme aspoň 15 minút pred podávaním a ozdobíme nasekanými orechmi.

    Čas prípravy: 25 minút

    Zdroj: shutterstock

    S avokádovým čokopudingom

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Poklad zo Slovenska: Je BRYNDZA superpotravina? Odborníčka má jasno!
      Zdroj: Nikoleta Šimonová

      Mätovo-limetové tortičky

      7 kúskov

      NA KORPUS: ● 100 g vlašských orechov● 100 g datlí● štipka soli

      NA PLNKU: ● 150 g kešu ● 2 PL agávového sirupu ● 2 PL kokosového oleja ● 2 PL limetovej šťavy ● za hrsť čerstvej mäty ● 1 ČL matča prášku ● čokoláda na ozdobu

      Kešu orechy namočíme na 2 hodiny do vody. Suroviny na korpus dáme do sekáčika a nasekáme najemno. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň 7 okrúhlych formičiek. Na dno formičiek natlačíme orechovú zmes a dáme do chladničky. Namočené kešu orechy zlejeme a dáme do mixéra spolu s agávovým sirupom, limetovou šťavou a rozpusteným kokosovým olejom, rozmixujeme. Nakoniec pridáme matču a lístky mäty, opäť zľahka rozmixujeme a pomocou lyžice nanesieme na orechový korpus. Dáme do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Pred podávaním vyberieme tortičky z formičiek a polejeme rozpustenou čokoládou.

      Čas prípravy: 20 minút

      Čas namočenia: 2 hodiny

      Čas mrazenia: 2 hodiny

      Zdroj: shutterstock

      Mätovo-limetové tortičky