Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Máme pre vás dokonalé dezerty na LETO: Tieto SLADKÉ POHÁRE sú TOP!

jogurtové parfait s černicami

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Sladké poháre sú na leto ako stvorené! Či už so sezónnym ovocím alebo čokoládovým krémom priamo z chladničky príjemne osviežia aj potešia všetky mlstné jazýčky.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dezerty v pohári sú rýchle a lahodné: Jeden lepší, než druhý

    Vybrali sme pre vás tieto recepty na sladké poháre:

    • JOGURTOVÉ PARFAIT S ČERNICAMI
    • KARAMELOVO-POMARANČOVÁ PENA
    • JOGURTOVÝ KRÉM S MARHUĽAMI A PISTÁCIAMI
    • RYŽOVÝ PUDING S ČOKOLÁDOU
    • CHEESECAKE S TYMIANOVO-CITRÓNOVOU POLEVOU

    JOGURTOVÉ PARFAIT S ČERNICAMI

    4 porcie

    300 g čerstvých černíc, 1 PL javorového sirupu, 1 ČL kukuričného škrobu, 1 PL vody, 350 g kokosového jogurtu, granola na posypanie, mätové alebo medovkové lístky

    Dve tretiny černíc dáme spolu s javorovým sirupom do hrnca a zahrievame, kým černice jemne nezmäknú a zmes nebude ako jemný džem. Potom pridáme škrob rozmiešaný vo vode a miešame, kým zmes nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na dno pohárov rozdelíme polovicu černicovej zmesi, pridáme polovicu jogurtu a opäť preložíme černicovou vrstvou. Nakoniec pridáme druhú polovicu jogurtu a posypeme granolou a čerstvými černicami. Ozdobíme lístkami mäty alebo medovky.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 10 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    jogurtové parfait s černicami

    KARAMELOVO-POMARANČOVÁ PENA

    4 porcie

    NA KRÉM: 170 g tmavej čokolády 70 %, 1 PL masla, kôra z 1 biopomaranča, 2 PL whisky, 2 vajcia, 50 g karamelového salka, 120 ml smotany na šľahanie 33 %

    NA POMARANČOVÝ CRUBLE: 25 g masla, 30 g hladkej múky, 25 g ovsených vločiek, 1 PL agávového sirupu, 2 PL trstinového cukru, kôra z 1 biopomaranča

    Čokoládu, maslo a pomarančovú kôru vložíme do veľkej ohňovzdornej misky a spolu roztopíme nad hrncom s vriacou vodou, pričom dbáme na to, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Keď sa čokoláda rozpustí, pridáme whisky a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. V miske vyšľaháme žĺtky s karamelovým salkom na svetlú penu. K tejto zmesi za stáleho miešania zapracujeme rozpustenú čokoládu. Pridáme smotanu vyšľahanú na pevné špičky. Nakoniec jemne zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Penu naložíme do pohárikov a vložíme do chladničky aspoň na hodinu. Kým sa pena chladí, pripravíme si pomarančový crumble. V mise zmiešame všetky suroviny tak, aby vznikla mrvenička. Mrveničku rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 10 až 12 minút, aby crumble získal zlatú farbu. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Poháriky s penou vyberieme z chladničky, posypeme chrumkavým crumble a môžme podávať.

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas varenia: 10 minút

    Čas pečenia: 12 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    karamelovo pamarančová pena

    Náš podcast o jedle a zdraví poznáte?

    Prihláste sa do nášho newslettra a získajte dávku klebiet, tipov na módu, chudnutie, sexi rady aj príbehy, ktoré vás chytia za srdce.

    JOGURTOVÝ KRÉM S MARHUĽAMI A PISTÁCIAMI

    4 porcie

    NA MARHULE: 50 g trstinového cukru, 2 PL medu, 30 g masla, 10 čerstvých marhúľ, 50 ml bieleho suchého vína, 1 ČL vanilkového extraktu

    NA KRÉM: 250 ml smotany na šľahanie, 40 g trstinového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 200 g hustého jogurtu gréckeho typu

    NA POSYPANIE: za hrsť pistácií, karamelové ozdoby

    Na panvicu s hrubým dnom dáme cukor, med a varíme spolu na vyššej teplote, kým sa nezačne vytvárať karamel. Pridáme maslo, marhule nakrájané na menšie kúsky a spolu povaríme 1 až 2 minúty. Pridáme biele víno a vanilku a varíme približne 4 až 5 minút alebo kým sa víno nezredukuje a karamel mierne nezhustne. Marhule scedíme a karamel si odložíme. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Smotanu spolu s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľaháme na pevné špičky. Následne do šľahačky jemne zapracujeme jogurt. Zmesou naplníme servírovacie poháre do dvoch tretín. Na jogurtový krém položíme 2 lyžičky marhúľ a pridáme trochu karamelovej omáčky. Posypeme pistáciami a pridáme karamelovú ozdobu. Ihneď podávame.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 7 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    jogurtový krém s marhuľami a pistáciami

    RYŽOVÝ PUDING S ČOKOLÁDOU

    4 porcie

    NA PUDING: 110 g jazmínovej ryže, 1 šálka vody, štipka soli, 3 šálky mandľového mlieka, 2 paličky škorice, 2 hviezdičky badiánu, 50 g kondenzovaného mlieka

    NA ČOKOLÁDU: 150 g 54 % čokolády, 1 PL kokosového oleja

    NA POSYPANIE: za hrsť nasekaných pekanových orechov, čokoládové čipsy

    Do hrnca vsypeme ryžu, zalejeme vodou, pridáme soľ a na stredne vysokej teplote varíme 10 minút alebo kým sa väčšina vody nasaje do ryže. Pridáme mlieko, paličky škorice, badián a za stáleho miešania varíme ďalších 15 minút. Ak sa mlieko vstrebalo, ale ryža nie je dostatočne mäkká, pridáme ešte mlieko. Keď je ryža mäkká, vlejeme kondenzované mlieko a varíme 2 až 3 minúty. Odstavíme. V ohňovzdornej miske zmiešame nasekanú čokoládu, kokosový olej a misku postavíme nad hrniec s vriacou vodou. Miešame, kým vznikne hladká lesklá čokoláda. Polovicu roztopenej čokolády zamiešame do polovice pudingu. Na dno pohárov nalejeme roztopenú čokoládu, rozdelíme čokoládový ryžový puding a navrch pridáme čistý puding. Posypeme orechmi, čokoládovými čipsami a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    ryžový puding s čokoládou

    CHEESECAKE S TYMIANOVO-CITRÓNOVOU POLEVOU

    4 porcie

    NA ZÁKLAD: 180 g amaretti sušienok, 60 g masla, 1 PL lístkov citrónového tymianu

    NA KRÉM: 450 g smotanového syra, 3 PL medu, 1 ČL biocitrónovej kôry, 2 ČL citrónovej šťavy, štipka soli, 200 ml smotany na šľahanie

    NA POLEVU: 3 PL medu, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL lístkov citrónového tymianu, 1 ČL kôry z biocitróna

    Sušienky vložíme do čistého plastového vrecka a pomocou valčeka ich rozdrvíme najemno. Potom ich zmiešame s roztopeným maslom, nasekanými tymianovými lístkami. Zmes rozdelíme do pohárov, jemne utlačíme a poháre vložíme do chladničky. Teraz si pripravíme náplň. Smotanový syr spolu s medom, citrónovou kôrou, so šťavou a štipkou soli prešľaháme. V druhej mise vyšľaháme smotanu na pevné špičky a jemne zamiešame k smotanovej zmesi. Náplň rovnomerne rozdelíme do pohárov a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Keď je cheesecake stuhnutý, v malom hrnci zohrejeme na miernom ohni med, citrónovú šťavu, lístky citrónového tymianu a citrónovú kôru. Zohrievame približne 2 minúty, odstavíme a necháme 10 minút vychladnúť. Potom polevu rozdelíme do pohárov, ozdobíme lístkami tymianu a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 2 minúty

    Čas chladenia: 4 hodiny

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    cheesecake s tymianovo - citrónovou polevou

    Prihláste sa do nášho newslettra a získajte dávku klebiet, tipov na módu, chudnutie, sexi rady aj príbehy, ktoré vás chytia za srdce.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.