Reklama

Máte už dosť ťažkých jedál no chcete si pochutnať? Naše FIT MENU splní všetky vaše predstavy!

Tekvica à la hovädzí vývar

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Vyskúšajte s nami zdravé recepty na cviklové pagáče, zeleninový vývar, ktorý je na nerozoznanie od toho hovädzieho, rybací šalát aj citrónový koláč. Mňam...

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte svojim milovaným na fašiangy ŠIŠKY, a to nie hocijaké: POMARANČOVÉ s medom sú TOP!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Vybrali sme pre vás tieto fit recepty:

    • Raňajky: Pagáčiky z repy
    • Polievka: Tekvica à la hovädzí vývar
    • Hlavné jedlo: Šalát so sardelami
    • Niečo sladké: Mätovo-citrónový koláč

    RAŇAJKY

    Pagáčiky z repy

    20 kúskov

    1 kg hladkej múky ● 250 g masla ● 1 kocka droždia ● 2 PL kryštálového cukru ● 1 ČL soli ● 300 g repy ● 2 vajcia ● 150 ml mlieka ● olej ● za 2 hrste nemletého maku

    Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Repu uvaríme, očistíme a nastrúhame najemno. Maslo rozpustíme. Hladkú múku, repu, soľ, vajcia a maslo zmiešame. Pridáme kvások, mak, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky hrubé približne pol centimetra. Ukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút.

    Čas prípravy: 40 minút

    Čas pečenia: 25 minút

    Zdroj: Dušan Křístek

    Pagáčiky z repy

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.