Diéta, ktorá vás okamžite dostane do FORMY: S TÝMTO TURBOPLÁNOM to pôjde aj samé!
21. 5. 2021, 7:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 1:21)

Zdroj: Shutterstock
Bielkoviny sú pre tip-top postavičku nevyhnutné. Ak ich však skombinujete s čerstvými jarnými bylinkami, ich účinok sa ešte znásobí. Vy sa dosýta najete a kilá pôjdu aj tak dolu.

S čerstvými bylinkami a dostatkom bielkovín dáte zbohom prebytočným kilám a plná elánu vykročíte do rozkvitnutej jari. Bielkoviny totiž dokážu zničiť tukové bunky, a ak k nim pridáte naše bylinky, zaradíte v spaľovaní tukov turborýchlosť.
Slovenské sú zázračné
Čerstvé zelené bylinky podporujú látkovú premenu, spaľovanie tukov aj trávenie. Voňavé lístky okrem toho zásobujú organizmus dôležitými výživnými látkami a dlhodobo udržujú pocit sýtosti. Tým sa znižuje chuť na maškrtenie medzi jedlami a prestávky medzi jedlami sa predlžujú. Hladina cukru v krvi zostáva stabilná a telo siaha s cieľom získať energiu práve po nadbytočných tukových vankúšikoch.
Špecialista na odvodnenie
Kôpor
Takto pôsobí: Priveľa sladkého i slaného môže viesť k zadržiavaniu vody v tkanivách. Kôpor pôsobí odvodňujúco a vy sa tak ľahko a rýchlo zbavíte prebytočných gramov zo zadržiavanej vody.
Kombinujte: s lososom, cmarom, so zeleným hráškom, šampiňónmi
Zdroj: SHUTTERSTOCK
kôpor
Špecialista na látkovú premenu
Pažítka
Takto pôsobí: Pažítka obsahuje výživné látky ako železo a vitamín C. Tie podporujú trávenie a pomáhajú pri spaľovaní tukov. Okrem toho železo podporuje transport kyslíka v krvi, čím získate prílev novej energie.
Kombinujte: s kuracím mäsom, vajcami, quinoou, karfiolom
Zdroj: pinterest/colorfulplates.co
Listy sú kopijovité, duté a vyrastajú trsovito z malých cibúľ.
Špecialista na trávenie
Petržlenová vňať
Takto pôsobí: Vďaka podpore trávenia dokáže petržlenová vňať okamžite vyčarovať plochejšie brucho, keď sa po ťažkých jedlách cítime ťažko a nafúknuto.
Kombinujte: so šunkou, s nízkotučným tvarohom, celozrnnou ryžou, cícerom
Vyskúšajte tento recept
Bylinková omeleta
2 porcie
Nasekáme 1/2 zväzku petržlenovej vňate a 1/2 zväzku pažítky. Vyšľaháme 4 bielky dotuha. Rozmixujeme 4 žĺtky s bylinkami na pyré. Osolíme a okoreníme. Zapracujeme sneh z bielkov. Očistíme 500 g špargle alebo cukety a nakrájame. Rozštvrtíme 100 g cherry paradajok a zmiešame so 100 g špenátu na šalát. Dochutíme. Nastrúhame 10 g parmezánu. Špargľu opečieme na 1 ČL oleja, pridáme asi polovicu vajcovej zmesi a necháme stuhnúť. Posypeme 2 PL ricotty a omeletu preložíme na polovicu. Proces zopakujeme. Podávame so šalátom.
470 kcal, B: 28 g, T: 33 g, S: 11 g
Zdroj: Shutterstock
Bylinková omeleta