Obľúbené FAŠÍRKY 5x inak! Bylinkové, hovädzie alebo s ovsenými vločkami, vždy je to DOBROTA!
22. 1. 2025, 6:00 (aktualizované: 22. 1. 2025, 8:23)

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Kto by ich nemiloval? Hodia sa tak na obed, ako aj na cesty alebo len tak do ruky a pochutnajú si na nich všetci. Tieto ste už skúšali?
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku

Zdroj: Canva NCpZ
Vybrali sme pre vás tieto recepty na fašírky:
- Hovädzie zelerové fašírky s dipom
- Sekaná so slaninkou a syrom
- Bylinkové fašírky po ázijsky
- Mäsové guľôčky s mozzarellou
- Fašírky z ovsených vločiek
Hovädzie zelerové fašírky s dipom
4 až 6 porcií
700 g mletého hovädzieho mäsa ● 1/2 menšieho zeleru ● 30 g čerstvého zázvoru ● 3 strúčiky cesnaku ● 3 vajcia ● kurkuma ● 50 ml olivového oleja + na opekanie ● soľ ● mleté čierne korenie
NA DIP: 200 ml bieleho jogurtu ● 100 ml olivového oleja ● 1 limeta ● soľ ● mleté čierne korenie
K mletému hovädziemu mäsu pridáme nahrubo nastrúhaný zeler. Primiešame zázvor nastrúhaný najemno, prelisované cesnaky, vajcia, kurkumu, olej, soľ a korenie. Zmes dobre premiešame. Vytvarujeme fašírky a opečieme ich na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista. Pripravíme dip. Zmiešame jogurt, olivový olej, limetovú šťavu a nastrúhanú kôru. Dochutíme soľou a korením. Fašírky podávame s dipom, a ak chceme, aj s listovým šalátom.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 60 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Hovädzie zelerové fašírky.