Reklama

Sladké recepty s malinami si isto zamilujete: Malinové kokosové ježe ste už mali? Je to PECKA!

Malinové krémové rezy

Zdroj: shutterstock

Reklama

Šťavnaté maliny sú dobrotou samy o sebe, no v týchto dezertoch vás vynesú do gurmánskeho neba.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte chuť na sladké, no záleží vám aj na vašej línii? Tento zdravý JAHODOVÝ koláč je TOP!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Z malinových koláčikov sme pre vás vybrali:

    • Tvarohovo-malinové brownies
    • Mrveničkový koláč s ovsenými vločkami
    • Malinové krémové rezy
    • Malinové kokosové ježe

    Tvarohovo-malinové brownies

    8 kúskov

    200 g horkej čokolády ● 200 g masla ● 400 g krupicového cukru ● 5 vajec ● 100 g hladkej múky ● 400 g nízkotučného tvarohu ● 1 ČL vanilkovej esencie ● 150 g malín

    Rúru predhrejeme na 170 °C a menší plech vystelieme papierom na pečenie. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Keď sa čokoláda rozpustí, stiahneme z ohňa a necháme trocha vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s polovicou cukru do peny. Postupne zašľaháme tri vajcia a nakoniec zapracujeme čokoládu aj múku. Asi 2/3 cesta nanesieme na pripravený plech. Tvaroh vymiešame spolu so zvyšnými vajcami, s cukrom a vanilkovou esenciou dohladka. Pomocou lyžice nanesieme na cesto v plechu, posypeme malinami a prekryjeme zvyšným cestom. Pečieme asi40 až 45 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až potom nakrájame.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: shutterstock

    Tvarohovo-malinové brownies

    Mrveničkový koláč s ovsenými vločkami

    8 kúskov

    NA CESTO: 120 g hladkej múky ● 120 g ovsených vločiek ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● štipka soli ● 100 g krupicového cukru ● 120 g masla

    NA PLNKU: 350 g malín ● 2 PL škrobovej múčky ● 1 PL citrónovej šťavy ● 3 PL cukru ● 1 ČL vanilkovej esencie

    Rúru predhrejeme na 180 °C a formu 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie. V mise zmiešame múku, ovsené vločky, prášok do pečiva, soľ a cukor. Pridáme maslo nakrájané na kocky a zapracujeme. Vznikne nám mrvenička. Asi 2/3 cesta nanesieme do formy a pomocou lyžice alebo pohára natlačíme na dno. Maliny zmiešame so škrobovou múčkou, s cukrom, citrónovou šťavou a vanilkovou esenciou. Nanesieme na cesto do plechu, posypeme zvyšnou mrveničkou a dáme piecť na 30 až 35 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Dáme na 2 hodiny do chladničky a až potom nakrájame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 35 minút

    Zdroj: shutterstock

    Mrveničkový koláč s ovsenými vločkami

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte:

    Malinové krémové rezy

    25 kúskov

    NA CESTO: 250 g masla ● 210 g krupicového cukru ● 4 vajcia ● 300 g hladkej múky ● 50 g mletých orechov ● 2 ČL prášku do pečiva ● 4 PL mlieka

    NA PLNKU: 750 g malín ● 2 balíčky vanilkového pudingu ● asi 400 ml vody ● 2 PL krupicového cukru ● 600 ml smotany na šľahanie ● 3 balíčky stužovadla šľahačky ● 2 balíčky vanilkového cukru ● 200 g čokoládovej polevy

    Rúru predhrejeme na 175 °Ca hlbší plech 30 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie. Maliny necháme roztopiť, pričom šťavu zachytíme. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom zapracujeme vajcia. Múku premiešame s orechmi a práškom do pečiva a spolu s mliekom zapracujeme do vajcovej zmesi. Cesto nanesieme na plech, povrch uhladíme a pečieme 20 až 25 minút. Necháme vychladnúť. Zachytenú šťavu z malín doplníme vodou, aby sme získali objem 450 ml. Asi dve tretiny privedieme do varu. Zvyšok vymiešame s pudingovými práškami a cukrami. Vmiešame do vriacej tekutiny a varíme, kým zmes nezhustne. Stiahneme z ohňa a necháme chvíľu chladnúť. Potom zapracujeme maliny. Zmes natrieme na upečený korpus. Smotanu vyšľaháme spolu so stužovadlami a nanesieme na ovocnú zmes. Dáme do chladničky na celú noc stuhnúť. Čokoládovú polevu rozpustíme a natrieme na povrch koláča. Po stuhnutí môžeme nakrájať.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 25 minút

    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Malinové krémové rezy

    Malinové kokosové ježe

    20 kúskov

    NA KORPUS: 350 g hladkej múky ● 200 g masla ● 200 g krupicového cukru ● 250 ml mlieka ● 3 vajcia ● 100 gmalín (mrazených) ● 2 ČL prášku do pečiva ● 1 balíček vanilkového cukru ● štipka soli

    NA SIRUP: 180 g malín ● 60 ml smotany na šľahanie ● 110 g masla ● 180 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru

    OKREM TOHO:100 g strúhaného kokosu ● 2 až 3 PL malinového džemu

    Na korpus vyšľaháme v mise maslo, cukor a vanilkový cukor do peny. Po jednom zamiešame aj vajcia. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ, preosejeme a striedavo spolu s mliekom zapracujeme do vaj-covej zmesi. Ako posledné rozdrvíme zmrznuté maliny a zapracujeme do cesta. Zmes nanesieme na plech 30 x 35 cm vyložený papierom na pečenie, povrch uhladíme a pečieme pri teplote 170 °C asi25 až 35 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom z kratšej strany prepolíme.

    Na jednu polovicu nanesieme polovicu malinového džemu a prekryjeme druhou polovicou korpusu. Necháme na pár hodín, ale najlepšie na celú noc odležať. Na sirup privedieme do varu maliny a cukor. Len čo maliny pustia trocha šťavy, rozmixujeme ich tyčovým mixérom. Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a opäť privedieme do varu. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Korpus nakrájame na menšie obdĺžniky a tie potom namáčame do ešte teplého sirupu a obalíme v strúhanom kokose.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: shutterstock

    Malinové kokosové ježe

    ×
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Mäsko na šťave zapečené pod zemiakovou kašou si ZAMILUJETE, mňam!
      Zdroj: Canva NCpZ